Handbal. Tigroaicele de la j1, de trei ori CAMPIOANELE ROMANIEI!

CSM București demonstrează, încă o data, că proiectul Centrului de Copii și Juniori este unul extrem de solid, cu performanțe notabile. Pentru al treilea an consecutiv, echipa de junioare 1 a clubului nostru a câștigat titlul de CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ, după un parcurs de excepție la turneul final, desfășurat la Drobeta Turnu Severin.

Deși s-au confruntat cu probleme mari de lot de-a lungul sezonului, antrenorii Florin Ciupitu și Florica Iliescu au găsit formula perfecta pentru a obține o nouă medalie de aur. Dacă în faza grupelor și în semifinale nu au avut probleme, fiind net superioare celorlalte echipe,Tigroaicele au produs surpriza în finala competiției, acolo unde au învins principal favorită din acest an, echipa ASC Corona Brașov. Deși ardelencele au început mai bine partida și la pauză aveau trei goluri avans, handbalistele de la CSMB au revenit în joc grație paradelor Andreei Chetraru și a unui atac extrem de precis.

”Deși a fost un sezon cu ghinioane, în care accidentările ne-au dat mari dureri de cap, s-a încheiat cu bine. Dacă anul trecut am fost favoriți, având un nucleu de jucătoare cu personalitate, în acest an am făcut schimbul de generații și am avut majoritatea jucătoarelor în anul mic de junioare 1. Punctul nostru forte a fost apărarea, am pregătit intens o apărare agresivă, agasantă și sunt mulțumit că ne-a ieșit acest lucru. Fetele au fost ca niște furnicuțe, au luptat pentru fiecare minge, au jucat în echipă și au fost extrem de concentrate pe ceea ce aveau de făcut. Mai mult de-atât, și-au atins vârful de formă exact când a trebuit, la turneul final. Le mulțumesc și colegilor mei de la echipa de junioare 2, deoarece o mare parte din lot a fost alcătuit din jucătoare născute în anul 2000. E foarte multă muncă în spatele acestei medalii și mă bucur că atât fetele, cât și colegii mei din staff au avut încredere că putem atinge această performanță pentru al treilea an consecutiv”, a declarat, plin de emoție, antrenorul principal, Florin Ciupitu.

”Am avut un an extraordinar de greu, am pierdut multe jucătoare din cauza accidentărilor, trei dintre fete absentând chiar de la turneul final (Andra Rovența, Andreea Pîrvu și Gabriela Focaru). Cu toate astea, am reușit să aducem echipa în formă, am reușit să ne concentrăm și să dăm dovadă de o mobilizare exemplară, iar fetele s-au autodepășit în semifinală și finală. Toată lumea merită felicitări, jucătoarele au fost foarte disciplinate tactic și au respectat întocmai cerințele antrenorilor.”, a declarat și directorul tehnic Remus Drăgănescu.

Rezultatele Tigroaicelor de la turneul final

Grupa A

26-23 cu CSS 2 Baia Mare

33-26 cu Marta Baia Mare

28-30 cu HC Activ CSO Plopeni

Clasament grupă: 1. CSM București 2. Marta Baia Mare 3. CSS 2 Baia Mare 4. HC Activ CSO Plopeni

Semifinale

38-17 cu CSS 2 București

Finală

22-20 cu ASC Corona Brașov

Trofee individuale

Andreea Panaite – cea mai bună extremă stânga

Teodora Popescu – cel mai bun pivot

Echipa campioană

Bianca Avram, Andreea Chetraru, Andreea Agiu – portari, Andreea Panaite, Narcisa Verde, Gabriela Dinică, Mihaela Dinică, Dragnea Isabela, Ionela Leuștean, Andreea Pîrvu, Gabriela Focaru, Patricia Moraru, Mădălina Maria, Lorena Stoican, Bianca Marin, Teodora Popescu, Andra Rovența, Ștefania Jipă, Georgiana Brașov, Elisa Manolache, Elena Lema, Amalia Coman, Diana Lăscătău.

Colectivul tehnic: Florin Ciupitu (antrenor principal), Flori Iliescu (antrenor secund), Florin Alexandru (masor), Remus Drăgănescu (director tehnic).

Felicitări fetelor, antrenorilor și tuturor celor care au contribuit la această performanță!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share