Handbal. Tigrii pierd primul meci din semifinala Ligii Nationale

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Tigrii au pierdut prima partidă din semifinala Ligii Zimbrilor, în compania echipei AHC Potaissa Turda, scor 27-28 (12-13), într-un meci în care au ratat cinci aruncări de penalitate. Pentru handbaliștii pregătiți de Zvonko Shundovski urmează un weekend de foc, fiind programat Final Four-ul Cupei României, acolo unde vor lupta cu CS Dinamo București pentru a accede în finală.

Potaissa Turda a început mai bine partida și, pe fondul unor ratări ale Tigrilor, s-a desprins la 5-2 în minutul 9. CSM București a reorganizat apărarea, Iancu le-a dat ceva mai multă siguranță colegilor prin intervențiile reușite, iar balanța s-a echilibrat în minutul 17, 9-9. Handbaliștii de la CSMB au continuat să atace hotărât, astfel încât în minutul 22 au avut un avantaj de 2 goluri, 12-10. Potaissa a revenit în joc, iar la pauză a avut un gol avans, grație reușitei lui Radu Lazăr din ultima secundă a primei reprize.

Tigrii au revenit mai montați de la cabine și au întors avantajul în favoarea lor, prin golurile marcate rapid de Goce Georgievski, 15-14. De altfel, a fost ultima oară când handbaliștii din capitală au fost la conducere. După un fault pe semicerc, arbitrii Harabagiu/Stănescu au acordat aruncare de la 7m pentru oaspeți. Saurina a încercat să-l surprindă pe Țenghea cu o execuție la freză, însă portarul ardelenilor a apărat cu fața aruncarea, moment în care cei doi arbitri i-au arătat cartonașul roșu francezului. Treptat, Turda a luat avantaj pe tabelă, iar diferența maximă dintre cele 2 echipe s-a contabilizat în minutul 54, scor 24-20 pentru ardeleni. Deși au forțat revenirea în ultimele 2 minute de joc, Tigrii nu au reușit decât să reducă din diferență. 28-27 pentru Potaissa Turda într-un meci în care handbaliștii bucureșteni au ratat 5 din cele 8 aruncări de la 7m acordate.

CSM București: Iancu, Blazevic – portari, Georgievski 11, Negru 6, Aslanian 3, Marijanac 2, Șomlea 2, Novanc 1, Saurina 1, Milosevic 1.

Pentru Potaissa Turda au înscris: Zacaciurin 6, Pavel 6, Cîntec 4, Lazăr 3, Marian 2, Thalmaier 2, Ignat 1, Savic 1.

Cele două echipe vor participa în weekend la turneul Final Four al Cupei României, disputat la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești. Conform tragerii la sorți, AHC Potaissa Turda va da piept cu nou-promovata HC Dobrogea Sud Constanța în prima semifinală, sâmbătă, de la ora 14:45, partidă urmată de duelul bucureștean dintre CSMB și CS Dinamo, cu începere de la ora 17:30. CSM București este deținătoarea trofeului, după ce a învins în finala sezonului trecut pe CSA Steaua București.

Meciul 2 dintre CSM București și AHC Potaissa Turda se joacă miercuri, 17 mai, de la ora 16:00, în Sala RAPID din capitală. Tigrii au nevoie de o victorie pentru a păstra vii șansele de calificare în finala campionatului. În caz contrar, vor lupta pentru medaliile de bronz cu învinsa meciului dintre CS Dinamo București și HC Dobrogea Sud Constanța.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share