Handbal. Supercupa României. Inca un trofeu in vitrina CSMB

CSM București a mai pus în premieră un trofeu în vitrina clubului. Echipa feminină de handbal, campioană a Europei, campioană națională și deținătoare a Cupei, și-a întregit colecția și cu Supercupa României. Competiția a fost organizată sâmbătă, 3 septembrie, la Sala Polivalentă din Capitală, de Federația Română de Handbal, și a cuprins un cuplaj în care au fost implicate ambele echipe ale CSMB. Dacă fetele au câștigat trofeul, Tigrii au cedat în finala pentru trofeu, în urma unui meci presărat cu mult prea multe durități.

Supercupa 2016, feminin: CSM BUCUREȘTI – CSM ROMAN 23-17 (13-6)
CSM: Grubisic, Ungureanu, Iordache – portari; Gullden 2, Curea, Jorgensen 2, Ayglon Saurina 4, Vărzaru, Bazaliu 1, Torstensson 1, Nan, Martin 3, Manea 2, Niombla 5, Lobach, Mehmedovic 3. Antrenor: Jakob Vestergaard

Roman: Pâslaru, Tymoshenkova – portari; Vârtic, Cilici 1, Iuganu 5, Popescu, Chitacu 3, O. Stoleru 2, Agrigoroaei 1, Toskovic 3, Glibko 2, Rusu, Tomescu, Vădineanu. Antrenor: Andon Boshkovski.

niomblaJucătoarea meciului: GNONSIANE NIOMBLA

Antrenorul Jakob Vestergaard a început cu formula Grubisic – Mehmedovic, Torstensson, Gullden, Ayglon Saurina, Martin, Manea, dar pe rând au intrat aproape toate jucătoarele. Apărarea a fost cea care a impresionat la start. Echipa din Roman s-a lovit ca de un zid, iar în minutul 22 tabela indica deja 12-4 în favoarea Tigroaicelor. CSM a controlat jocul cu autoritate și s-a impus fără probleme la final. Paula Ungureanu a intrat în minutul 50 între buturi și a fost primită excelent de publicul bucureștean.

Gnonsiane Niombla: ”Mă bucur că am debutat cu dreptul, am câștigat și primul trofeul individual, dar asta contează mai puțin. Îmi place la echipă, fetele m-au primit foarte bine, e mult de muncă, dar pentru asta am venit”.

Majda Mehmedovic: ”CSM București are o echipă foarte puternică. M-am simțit bine la primul meci, nu am avut deloc trac și cred că putem avea un sezon la fel de bun ca și anul trecut. Atmosfera în echipă e foarte bună”.

Supercupa 2016, masculin: CSM BUCUREȘTI – DINAMO 25-29 (9-15)
CSM: Ciobanu, Iancu, Blazevic – portari; Militaru, Gjeorgjevski 4, Saurina 8, Stavrositu 1, Răpciugă, Humet 3, Novanc, Şomlea 1, Negru 3, Rotaru, Aslanyan 3, B. Mănescu, Stamate 2. Antrenor: Zvonko Shundovski

Dinamo: Irimuş, Grigoraş – portari; Capotă 2, S. Esteki 3, Asoltanei, Cîmpan, Şania, Mironescu 1, Savenco 2, Ragot 4, Şandru 3, A. Esteki 1, Mocanu 3, Vrankovic 8, Mousavi, Criciotoiu 2. Antrenor: Eliodor Voica

negru targaTigrii nu au avut început reușit, fiind conduși cu 7-1 (min. 12), dar Shundovski a schimbat apărarea, iar Saurina a început să înscrie gol după gol, astfel că scorul s-a comprimat, 8-10 (min. 25). Repriza secundă s-a desfășurat cam în aceeași notă. Dinamo s-a desprins la 21-12 (min. 41), dar CSM a revenir la 21-18 (min. 46). Din păcate, meciul a fost unul presărat cu multe durități, extrema CSM-ului, Nicu Negru, fiind scos pe targă la final, după ce a fost accidentat în timp ce se lansase spre poartă, pentru a înscrie. Fosta glorie a handbalului românesc, Vasile Stângă, actualmente președintele secției de handbal de la CSMB, a surprins perfect cadrul în care s-a derulat meciul: ”Arbitri au scăpat jocul din mână. Accidentarea lui Negru este totală lipsă de fair-play, pentru că în acel minut și la acel scor, Dinamo nu mai putea rata victoria”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share