Handbal masculin. Victorie de caracter: Tigrii castiga fara drept de apel pe terenul liderului Dinamo, scor 33-25

Tigrii au obținut miercuri o victorie extrem de importantă, atât din punct de vedere moral, cât și ”contabil”, punctele câștigate în deplasare cântărind greu: Dinamo București – CSM București 25-33 (9-16). Partida a contat pentru etape a 23-a a Ligii Naționale, iar prin acest succes CSMB a urcat pe locul 2, cu 53 de puncte. Pe locul 1 este Dinamo, cu 59 pct. Pe trei se află HC Odorhei (52 pct), următorul adversar al Tigrilor.

Meciul cu Dinamo a fost controlat de la început până la sfârșit de CSM București. Chiar și fără Stamate, trupa condusă de Zvonko Shundovski a ridicat un zid defensiv greu de trecut în fața dinamoviștilor. Apărarea a făcut diferența, iar portarul Blazevic i-a exasperat pe alb-roșii cu paradele sale. Relevant, în minutul 25, Dinamo înscrisese abia șase goluri.

În condițiile unei apărări atât de eficiente, atacul a beneficiat de multe oportunități, concretizate fie pe contraatac, fie într-un ”pozițional” în care un rol important l-a avut pivotul Adrian Rotaru. Tânărul jucător în vârstă de 21 de ani a marcat 7 goluri și a scos câteva aruncări de la 7 metri. Rotaru a fost om de bază și în blocul defensiv. În minutul 8, Mojsovski a ieșit de pe teren cu capul spart, în urma unui contact cu un adversar.

Vasile Stângă, șef serviciu handbal CSM București: ”Băieții noștri au făcut un meci foarte bun, din toate punctele de vedere. Am câștigat cu apărarea, dar cred că importantă a fost și unitatea grupului”.

CSM București: Blazevic, Iancu – Negru 10, Rotaru 7, Milosevic 4, Humet 4, Stavrositu 3, Kostadinovic 3, Marijanac 1, Mojsovski 1, Militaru, Ungureanu, Pătru, Răpciugă, Constantinescu, Novanc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share