Handbal masculin. Tigrii pierd in ultimele doua minute meciul cu Steaua

Etapa a 5-a în Liga Zimbrilor s-a încheiat cu o înfrângere pentru CSM București, care a cedat cu 28-30 (18-16) într-o partidă desfășurată la Chiajna cu Steaua. Echipa lui Zvonko Sundovski a pierdut un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte.

Nimic nu prevestea un asemenea deznodământ după cum a început jocul. Lituanianul Bernatonis a fost de neoprit în primele minute, portarul Ionuț Iancu a avut trei parade consecutive la aruncările din extrema dreaptă a Stelei, iar după 12 minute CSMB avea un avantaj de 5 goluri, scor 9-4.

Gazdele au făcut câteva modificări, Dragomir a intrat în poartă, iar Ouksir a fost trimis în fața apărării, pentru o defensivă mixtă, schimbări care au dereglat puțin jocul de atac al vicecampioanei. Pe fondul unor nesincronizări în atac, CSM București s-a văzut egalată la 12-12 în minutul 23. Finalul de repriză i-a aparținut însă francezului Saurina, iar echipa noastră a intrat cu 18-16 la cabine.

Dacă debutul primei părți a aparținut CSM, primele minute de la reluare au fost ale Stelei. Dragomir a închis poarta, iar Steaua a preluat pentru prima dată conducerea, 19-18 (min. 35). Pentru scurtă durată, întrucât Ionuț Iancu i-a dat replica omologului său în cealaltă poartă. Cu câteva intervenții ale goalkeeper-ului, Tigrii au luat din nou avans de două goluri, 22-20 (min. 42). Nu s-au putut însă desprinde, întrucât nu au reușit să-l blocleze pe Marius Szoke, care a marcat mereu în situații limită pentru Steaua.

După mai multe egalități și o bară a lui Bernatonis, gazdele au revenit la conducere în minutul 58, scor 29-28. Și nu au mai cedat-o, având norocul de partea lor într-un final dramatic. CSM București a ieșit din teren fără niciun punct, după ce a trimis de două ori mingea în bară în ultimele 2 minute. Astfel, băieții lui Zvonko Sundovski rămân la mijlocul clasamentului, fiind la 9 puncte distanță de lider.

La acest joc ar mai fi de remarcat revenirea lui Nicușor Negru, după o perioadă mai dificilă, în care a fost accidentat.

Steaua – CSM București 30-28 (16-18)
CSM: Iancu, Ciobanu, Blazevic – portari; Bernatonis 9, Saurina 6, Humet 3, Stamate 2, Rotaru 2, Georgievski 2, Novanc 2, Aslanian 1, Stavrositu 1, Negru, Roșu, Constantinescu.

Steaua: Georgescu 9, Szoke 8, Grasu 4, Cristescu 4, Florea 2, Johansson 2, Dmitrijevic 1.

Următorul meci al Tigrilor este sâmbătă, 1 octombrie, cu CSM Satu Mare, joc care se va disputa în Sala Rapid cu începere de la ora 16:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share