Handbal masculin. Tigrii au pornit cu dreptul, victorie la Timișoara

Vicecampionii en titre au debutat în noul sezon al Ligii Naționale la handbal cu un succes pe muchie de cuțit, obținut duminică la Timișoara, în fața formației locale CH Politehnica: 24-23 (12-12).

Meciul nu a fost lipsit de emoții pentru CSM București, chiar dacă echipa condusă de Zvonko Sundovski a început în forță. Tigrii au condus cu 4-1 și 5-2, dar gazdele au revenit și au egalat balanța până la finalul primei reprize, care s-a încheiat nedecis (12-12).

În partea a doua, Timișoara a preluat inițiativa. Bănățenii s-au desprins la 18-15 (min. 42) și au păstrat avans pe tabelă până în minutul 56, când CSM București a egalat: 22-22. Într-un final dramatic, Tigrii s-au desprins la două goluri, 24-22 (ultima reușită aparținându-i lui Marko Simovic, după o intercepție), gazdele doar reducând diferența.

Meciul de la Timișoara a fost unul tipic pentru debutul de campionat. Importante au fost însă cele trei puncte câștigate de Tigri, care pornesc astfel cu dreptul în noul sezon. Merită remarcată și forța fizică și mentală pe care aceștia au arătat-o în ultimele 15 minute, când și-au asigurat victoria. Jucătorii lui Sundovski s-au apărat bine și au reușit să înscrie de două ori în inferioritate. În acest meci, CSMB nu a putut miza pe pivotul Marius Novanc, suspendat patru etape după finala cu HC Minaur Baia Mare, din sezonul trecut.

CSM București: Blazevici, Iancu – portari; Milosevic 4 goluri, Simovic 3, Stavrositu 1, Humet 4, Kostadinovic 2, Negru 9, Stamate 1, Patru, M. Răpciugă, Șomlea, Marijanac, Rotaru, Militaru, Ungureanu.

Programul Tigrilor în Liga Națională continuă în această săptămână cu două meciuri. Miercuri, 26 august, în etapa a 2-a, CSMB joacă pe teren propriu cu CSM Ploiești (Sala Rapid, ora 18:00). Duminică este programată partida din etapa a 3-a, în deplasare cu Minaur Baia Mare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share