Handbal masculin. Tigrii au castigat Cupa Romaniei, primul trofeu din istoria echipei masculine a CSMB

CSM București scrie istorie și pe semicercul handbalului masculin. Echipa Tigrilor și-a trecut în cont primul trofeu din istorie: Cupa României, ediția 2016

Sâmbătă, 16 aprilie, va rămâne o dată de referință. În finala Cupei de la Brăila, CSM București s-a impus în fața concitadinei Steaua cu scorul de 27-24 (11-11). Prin acest succes, CSM București și-a asigurat locul în cupele europene. Deocamdată, rezervarea este pentru Cupa EHF, dar se poate și mai sus.

Steaua a început mai bine și a condus cu 2-0 și 3-2. Tigrii lui Zvonko Shundovski au revenit în forță, grație unei apărări bune, dublată de finalizări spectaculoase pe contraatac. În minutul 24, CSMB conduceau cu 11-7 și se părea că se îndreaptă spre o victorie lejeră. Ovidiu Mihăilă, antrenorul Stelei, a cerut time-out, iar jocul s-a schimbat. Steaua a echilibrat situația, în teren și pe tabelă, astfel că la pauză s-a intrat cu scor egal, 11-11.

În repriza a doua, cele două echipe au mers cap la cap timp de 10 minute, după care CSM s-a desprins la cinci goluri: 21-16. Steliștii au încercat să revină de câteva ori, au ajuns chiar la două goluri în spatele Tigrilor, dar Krsto Milosevic și Javier Humet au înscris goluri extrem de importante pe final, tăind astfel elanul steliștilor.

Javier Humet: ”A fost o luptă foarte bună a întregii echipei. Cred că asta a fost diferența față de semifinală și îmi doresc să continuăm așa și în campionat”

Vasile Stângă: ”Mă bucur că a fost primul trofeu câștigat de CSMB. Îmi pare rău că am jucat contra Stelei, dar acum sunt la CSM. Vreau să felicit toată echipa pentru această performanță. Sper să fie un început bun și să câștigăm și campionatul”.

CSMB: Iancu, Blazevic – Milosevic 7, Humet 6, Mojsovski 5, Marijanac 3, Negru 3, Kostadinovic 2, Stamate 1, Militaru, Stavrositu, Novanc, Rotaru, Simovic, Răpciugă, Constatinescu. Antrenor: Zvonko Shundovski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share