Handbal masculin. Octavian Bizau, surpriza lui Xavier Pascual pentru ultima parte a cantonamentului echipei nationale de seniori

Naționala de seniori s-a reîntors acasă după ce a a fost în turneu în Germania și Elveția, având în program și patru meciuri amicale, dar pregătirile nu s-au încheiat. Selecționerul Xavier Pascual a mai fixat încă o săptămână de acumulări în București, iar pe lângă Ionuț Iancu, Nicu Negru și Vlad Rotaru, care au făcut parte din lotul deplasat afară la începutul acestui an, selecționerul a convocat alți trei handbaliști de la CSM București. Este vorba despre Ramon Șomlea, tot din generația 94 ca și ceilalți trei tricolori menționați, Javier Humet și supriza Octavian Bizău. Ultimul are numai 19 ani, joacă pe postul de coodonator și a fost promovat din Centrul de Copii și Juniori al CSM București.

15995628_1482245115148790_1978663873_nOctavian Bizău a fost chemat de Xavier Pascual la lotul de seniori, după ce în ultima lună s-a aflat în cantonament cu naționala de tineret sub 21 de ani (foto dreapta), cu care a și evoluat la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial din Algeria. În echipa României care a evoluat la sfârșitul săptămânii trecute la Pitești au făcut parte alți trei ”tigri”, este vorba despre Bogdan Mănescu, Alexandru Dascălu, Mihai Becheru și Mihai Merlă.

CSM București este clubul din România cu cei mai mulți jucători convocați la loturile naționale și are viitorul asigurat din moment ce alți șapte handdbaliști au fost convocați în 13-15 ianuarie la Izvorani, la o acțiune a lotului pentru juniori/cadeți, alături de profesorul Alexandru Cristea: Sebastian Baciu, George Alexandru, Andrei Lazăr, Mihai Nica, Claudiu Mazilescu, Adam Lazăr.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share