Handbal masculin. Juniori 2. „Tigrii” termina turul pe primul loc al seriei D

Handbaliștii de la j2 au încheiat prima parte a Campionatului Național pe prima poziție a seriei D. Sportivii pregătiți de Alexandru Cristea și Florin Apostol au înregistrat șapte victorii din tot atâtea partide disputate și au pus capăt turului cu maxim de puncte.

Medaliați cu aur la categoria 2000-2001 și având un obiectiv clar de a urca pe podium la finalul acestui sezon, „tigrii” au început în forță anul competițional și au câștigat categoric toate partidele din seria D. Cea mai mică diferență de scor a fost înregistrată la meciul cu CS Dinamo București, încheiată cu scorul de 33-20 (20-7). Ca un paradox, cea mai mare diferență a fost de 43 de goluri, 50-7 cu CSS 3 Steaua București. CSMB a înscris 311 goluri și a încasat doar 107, în cele 7 meciuri disputate, astfel că se mândrește, la momentul actual, cu cel mai bun atac din țară (44 goluri înscrise/meci), dar și cu cea mai bună apărare (15 goluri primite/meci). Portarii au avut un rol important în această ecuație, deoarece au reușit să apere peste 50% din aruncări și să lanseze numeroase contraatacuri.

Antrenorul Alexandru Cristea s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi în prima parte a sezonului, mărturisind că: „Am avut un tur bun, în care am avut ocazia să punem în practică tot ce am exersat la antrenament. Desigur, meciurile cu adevărat grele vor veni odată cu turneele semifinale, dar până atunci vom reuși să legăm relațiile de joc și să ne coordonăm mult mai bine în apărare. Sunt bucuros că băieții au înțeles ce le-am cerut și au aplicat foarte bine aceste lucruri.

Evoluțiile „tigrilor” nu au fost trecute cu vederea de selecționerul Titel Răduță, astfel că patru dintre ei au fost convocați la lotul național de cadeți: Mihai Milu, Mihai Nica, Aron Dedu și Adam Lazar.

În acest tur de campionat, Alexandru Cristea nu a putut conta pe Eric Usein, operat de ligamente și pe Sabin Petrea, operat la umăr. De asemenea, conform regulamentelor FRH, jucătorii de la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara au putut participa doar la două meciuri, astfel că Aron Dedu a fost prezent la partidele cu ACS Tonus București și CS Viitorul Pitești, iar Alex Moise a jucat împotriva echipelor Colegiul Tehnic Media București și CS Dinamo București.

Lotul CSM București – juniori 2 este compus din: Andrei Lazăr, Sebastian Schitu, Eduard Piciorea – portari, Mihai Nica, Claudiu Mazilescu, David Sauca, Moise Brebu, Mihai Milu, Aron Dedu, Cristian Miftode, Eric Usein, Alex Moise, Cosmin Tunaru, Adam Lazar, Andrei Toma, Sabin Petrea, Radu Vîlsan și Eduard Dorobanțu. Antrenor principal: Alexandru Cristea. Antrenor secund: Florin Apostol. Director tehnic: Dănuț Bizău. Kinetoterapeut: Radu Șuță

Rezultate înregistrate

ACS Tonus București – CSM București 19-49 (8-22)
CSM București – CS Dinamo București 33-20 (20-7)
CS Viitorul Pitești – CSM București 19-35 (11-15)
CSM București – CT Media București 54-14 (27-11)
CSS Călărași – CSM București 21-43 (12-20)
AS HC Argeș Pitești – CSM București 7-47 (3-24)
CSM București – CSS 3 Steaua București 50-7 (26-2)

Clasamentul seriei D

 1. CSM București
 2. CSS Călărași
 3. CS Viitorul Pitești
 4. CS Dinamo București
 5. ACS Tonus București
 6. CSS 3 Steaua București
 7. CT Media București
 8. AS HC Argeș Pitești

 

După o scurtă pauză competițională datorată reunirii loturilor naționale, „tigrii” vor disputa primul turneu de sală, în perioada 24-27 noiembrie.

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share