Handbal masculin. Etapa 10. Am pierdut, dar ramanem pe primul loc

Handbaliștii de la CSM București au cedat miercuri, pe teren propriu (Sala Rapid), în fața echipei Dinamo București, scor 23-26 (12-13), într-un meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale. În pofida acestei înfrângeri, CSM București rămâne pe primul loc al Ligii Naționale, cu 24 de puncte. Pe locurile următoare, 2 și 3, se află Dinamo și Steaua, ambele cu 23 de puncte.

Tigrii au început perfect partida cu Dinamo. Apărarea a funcționat bine în primele șapte minute, când oaspeții nu au găsit soluții în fața unei linii impenetrabile: Stamate și Militaru – centrali, Simovic și Șomlea – intermediari. Ce a trecut de zid, s-a oprit în brațele lui Iancu. În atac, Negru a deschis scorul și chiar dacă Dinamo a egalat, a urmat un recital al Tigrilor: două reușite Humet, câte una Militaru și Șomlea, iar scorul a ajuns 5-1 pentru CSM (min. 7). De remarcat că CSMB nu a avut nicio extremă dreapta specializată (Kostadinovic și Constantinescu sunt indisponibili), iar pe postul respectiv a fost folosit Marko Simovic.

Trezită din pumni, Dinamo a strâns rândurile în apărare, iar pentru CSM a urmat o perioadă mai puțin reușită. De la 5-1, s-a ajuns la 5-6 (min. 15), iar până la pauză s-a mers cu avantaj de partea oaspeților: 7-10, 10-13 și 12-13.

La reluare, timp de opt minute jocul a fost echilibrat. La 14-15 (min. 38), Nicușor Negru a primit o dublă eliminare pentru faptul că i-a atras atenția unuia dintre arbitri că nu a judecat cu aceeași unitate de măsură două faze identice, petrecute consecutiv: la o pătrundere pe semicercul dinamovist a fost acordat fault în atac, în timp ce de partea Tigrilor s-a dictat fault în apărare. Cele 4 minute de inferioritate s-au dovedit a fi decisive. Dinamo s-a distanțat la 14-19, iar din acel moment, cu toate eforturile depuse și intervențiile lui Iancu, jucătorii lui Zvonko Shundovski nu au mai putut decât să se apropie până la trei goluri. La final, a fost 23-26, dar CSMB rămâne pe primul loc, poziție de pe care va merge duminică la Odorhei, pentru alt derby. ”Acest rezultat dovedește că este un campionat nebun. Încă suntem la mâna noastră. În acest meci ne-au costat ratările”, a declarat căpitanul echipei, Adrian Rotaru.

CSM București: Iancu, Blazevic – Pătru, Milosevic, Simovic 1, Militaru 1, Stavrositu, Humet 5, Marijanac 2, Negru 8, Rotaru, Șomlea 4, Stamate 2, Sâncelean, Novanc, Ungureanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share