HANDBAL MASCULIN. Cupa Romaniei: CSM Bucuresti s-a calificat in finala si va lupta pentru trofeu cu Steaua

CSM Bucureşti este la un meci distanţă de primul trofeu în istoria clubului la handbal masculin, după ce echipa antrenată de Zvonko Shundovski a câştigat cu 26-24 în faţa echipei HC Dobrogea Sud Constanţa, în prima semifinală a Cupei României. Tigrii vor juca în finala de sâmbătă, de la ora 19:30, cu Steaua, care a depăşit Dunărea Călăraşi în a doua semifinală, cu 30-24.

Calificarea echipei CSM Bucureşti în finala turneului Final 4 de la Brăila nu a fost însă deloc simplă. Noua echipă a Constanţei a dat o replică tare, ba chiar a condus ostilităţile în prima parte. Tigrii au avut probleme cu atacul poziţional, în condiţiile în care HCDS s-a apărat destul de avansat, astfel că în primele 20 de minute au marcat numai 4 goluri. Mai bine s-au descurcat în inferioritate numerică, Humet şi Kostadinovic reuşind să puncteze la jocul 5 contra 6. Astfel, Constanţa s-a desprins la 9-4 şi părea că a luat o opţiune importantă pentru victorie în această confruntare. CSMB a reuşit însă să salveze repriza până la pauză, pe care a încheiat-o cu un hadicap de două goluri (11-13).

În partea a doua, CSM Bucureşti şi-a mai rezolvat problemele din atac, graţie în primul rând lui Javier Humet, care a înscris multe goluri importante. Egalitatea a fost restabilită destul de repede după reluare, ba echipa lui Shundovski a trecut în faţă, fără a reuşi însă să se desprindă la mai mult de două goluri, scor 23-21. În ultimul minut de joc s-a intrat la egalitate, 24-24, dar „tigrii” au gestionat perfect finalul. Spaniolul Humet a lovit din nou într-o ameninţare de joc pasiv, iar Constanţa nu a mai revenit.

După 60 de minute, CSMB s-a impus cu 26-24, iar câştigarea Cupei României este mai aproape ca niciodată. Pentru echipa noastră au marcat Humet – 9 goluri, Negru – 4, Kostadinovic – 4, Novanc – 3, Marijanac – 3, Stamate – 1.

Iulian  Stamate:A fost un meci în care am dat prea multă importanță adversarului și asta ne-a făcut să ne deconectăm, să avem o primă repriză foarte slabă. Felicit echipa Constanței pentru efortul și rezistența depuse. Mâine vom face tot posibilul să aducem Cupa la București. Consider că am epuizat toate greșelile în meciul de azi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share