Handbal masculin. Cupa EHF – turul II. Tigri de Europa

Handbaliștii de la CSM București pornesc sâmbătă, 8 octombrie, un nou asalt asupra Europei. Vicecampioana României va debuta pe teren propriu, de data aceasta în Sala Concordia din Chiajna (ora 12:00), într-un meci tur cu HC Zamet, din Croația. Partida contează pentru turul II preliminar al Cupei EHF. Returul va avea loc pe 15 octombrie.

După parcursul reușit din sezonul 2015-2016, când au ajuns până în grupele Cupei EHF și chiar au fost foarte aproape de sferturile de finală, Tigrii vor să facă și anul acesta o figură frumoasă. Chiajna le-a fost și anul trecut gazdă generoasă, atunci când au învins categoric în turul trei preliminar echipa Frigorificos Morazzo (Spania), scor 31-24, succes ce le-a netezit drumul spre grupele Cupei EHF. În retur a fost egal, 29-29, astfel că jucătorii antrenați de Zvonko Shundovski au ajuns în grupa D, pe care au încheiat-o cu 5 puncte. Dintre acestea, trei au fost obținute în urma unor egaluri pe muchie de cuțit: două cu Chambery Savoie (Franța), echipa care a încheiat grupa pe primul loc și a ajuns până în Final 4, și unul cu Ystads (Suedia).

De data aceasta, adversarul pe care Tigrii îl întâlnesc în turul II preliminar este unul de calibru, care a reușit să elimine în faza anterioară echipa franceză US Creteil, considerată favorită. În meciul tur, din Franța, HC Zamet s-a impus cu 32-29, principalii marcatori ai echipei croate fiind interul dreapta Kruzic (8 goluri) și extrema dreapta Glavas (7). În retur, echipa franceză, condusă în teren de românul Csepreghi, a reușit să câștige cu 27-24, dar croații au mers mai departe grație numărului de goluri mai mare înscris în deplasare. Glavas (7) și Kruzic (5) s-au aflat și de data aceasta printre cei mai buni marcatori.

Cu orgoliul rănit după prima parte a Ligii Zimbrilor, jucătorii de la CSM București își pot reface moralul în Cupa EHF.

Nicu Negru crede în șansele Tigrilor: ”Sâmbătă ne așteaptă un meci greu. HC Zamet s-a dovedit a fi o echipă puternică, iar noi am avut un început de campionat mai dificil. Dar suntem încrezători ca putem face un rezultat bun”.

Partida este arbitrată de un cuplu de arbitri din Azerbaidjan, Vagif Aliyev și Alekper Aghakishiyev. Observator din partea EHF: Kenan Sivrikaya (Turcia).

Hai, CSMB!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share