Handbal masculin. Cupa EHF. Tigrii, prima victorie europeană: 28-24 cu Bregenz

Handbaliștii de la CSM București s-au impus cu 28-24 (13-12) în prima manșă cu Bregenz Handball (Austria), contând pentru turul 2 al Cupei EHF. La debutul european, Tigrii și-au găsit ritmul în partea a doua a jocului, când au condus chiar și cu cinci goluri. Soarta calificării se va decide la Bregenz, pe 17 octombrie.

Trupa antrenată de Zvonko Sundovski nu a avut un meci simplu în fața unei echipe agresive și bine așezate în teren. Tigrii au speculat însă momentele importante, atunci când, de fiecare dată, câte un jucător și-a pus amprenta pe evoluția scorului. Începutul de meci a fost echilibrat, dar CSM s-a desprins la 6-4 (min. 15), prin golurile marcate de Milosevic și Humet. Austriecii au replicat cu o apărare bună, un portar inspirat, Aleksic, și un inter masiv, greu de blocat, Espen Lie Nielsen, astfel că au trecut în avantaj: 8-9 (min. 20).

Zvonko Sundovski a simțit că este nevoie de mai multă viteză în atac și l-a introdus pe Șomlea, care a făcut imediat diferența cu două goluri consecutive și un assist:11-9. Două erori în atac ale bucureștenilor le-au permis austricilor să revină, 11-11, iar meciul a rămas în echilibru până la pauză.

În partea a doua, în minutul 48, la scorul 15-16, Bregenz a suferit o dublă eliminare, iar în numai două minute, CSM s-a desprins la 19-16. Diferența a făcut-o exploziva extremă Nicușor Negru, care a marcat gol după gol.

Din acel moment, Tigrii au rămas în avantaj de minim trei goluri, marcând prin Humet chiar și atunci când au fost în 4 jucători de câmp. Pe final, după două intervenții foarte bune ale portarului Ionuț Iancu, CSM s-a desprins la 27-22, dar tabela s-a oprit după 60 de minute la 28-24.

CSM București: Iancu, Blazevici – portari; Pătru, Milosevic 5, Simovic, Militaru, Stavrositu 1, Răpciugă, Humet 6, Novanc 1, Șomlea 3, Kostadinovic 2, Marijanac 1, Negru 6, Rotaru 1, Stamate 2. Antrenor Zvonko Sundovski

Pentru Bregenz au marcat: Lie Hansen 7, Warvne 5, Wassel 4, L. Fruhstuck 3, Rauch 2, Esegovic 2, Beljanski 1.

Arbitri: Taras Kouz – Viktor Zhoba (Ucraina). Delegat EHF: Aco Nikolovski (Macedonia).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share