Handbal masculin. Cupa EHF. Primul punct in Grupa D: 25-25 cu Chambery

Tigrii au obținut primul punct în Grupa D a Cupei EHF, în urma meciului disputat sâmbătă pe teren propriu cu cea mai puternică echipă din grupă: CSM BUCUREȘTI – CHAMBERY SAVOIE (Franța) 25-25 (12-12).

Jucătorii antrenați de Zvonko Shundovski au făcut cel mai bun meci al lor din acest sezon și se poate spune că au scăpat printre degete victoria cu echipa franceză. În fața a 2500 de spectatori, veniți la Sala Polivalentă pentru a savura handbalul de cea mai înaltă factură, adus la București de CSMB, Tigrii au dat o replică extrem de solidă unei echipe de tradiţie din campionatul Franţei, cu mulţi jucători de valoare. Stamate & Co au avut atitudine, au fost combativi pe întreaga durată a jocului şi au jucat de la egal la egal cu mult mai titrata lor adversară. De altfel, cele două formaţii nu s-au putut desprinde la mai mult de două goluri, împărțindu-și reprizele. În prima a condus mai mult echipa oaspete, în timp ce în partea a doua la conducere s-a aflat CSMB. Fiecare echipă a contat pe câte doi jucători la linia de 9 metri Marijanac și Humet (CSM), respectiv Bicanic și Richardson (Chambery).

O evoluție foarte bună în prima repriză a avut-o portarul Mario Blazevic, care a început cu câteva parade de efect, apoi a apărat o aruncare de la 7 metri şi a mai avut pe finalul reprizei două intervenţii consecutive şi a lansat un contraatac ca la carte pentru Constantinescu, care a închis tabela după 30 de minute: 12-12.

În partea a doua, apărarea CSM-ului a fost la înălțime, a recuperat mingi importante care au fost concretizate apoi prin atacuri așezate, în care jocul cu pivotul a funcționat perfect. CSMB a avut două goluri avans cu șase minute înainte de final, dar Chambery a revenit, iar în ultimul minut ambele echipe au avut câte un atac, fără a putea modifica tabela.

Zvonko Shundovski: ”Vreau să-i felicit pe jucătorii meu, au jucat foarte bine din minutul 1 până în minutul 60. În repriza a doua noi am fost la conducere. La final, Chambery a egalat și aș putea spune că am un regret că nu am câștigat meciul. Cu 5-7 minute înainte de final nu am marcat când trebuia și imediat am făcut o eroare tehnică de neacceptat la acest nivel. Este un rezultat bun obținut cu cea ai bună echipă din grupă”.

Tiberiu Constantinescu: „Este un rezultat echitabil. Puteam să şi pierdem, dar să şi câştigăm”

Marius Novanc: „Prin prisma jocului pe care l-am făcut, am fost aproape de o victorie. Cred că am fi meritat-o. Eu consider că am pierdut un punct, cu 2 puncte obţinute am fi avut o altă poziţie”

CSM Bucureşti – Chambery 25-25 (12-12)

CSMB: Blazevic, Iancu – portari; Sîncelean, Pătru, Milosevic, Mojsovski 1, Stavrositu, Constantinescu 4, Humet 8, Novanc, Kostadinovic, Marijanac 8, Negru 1, Rotaru, Ungureanu, Stamate 3. Antrenor: Zvonko Sundovski

Chambery: Genty, Ristanovic – portari; Sermet, Traore 1, Tritta 1, Panic 4, B. Gille, Richardson 6, Basic, Feutrier, N’Guessan, Marescot, Matulic 1, Paturel 1, Detrez 2, Bicanic 9.

Săptămâna viitoare, pe 27 februarie, CSM București joacă pe teren propriu cu Istads (Suedia).

Clasament Grupa D: 1. Chambery 3p, 2. Helvetia Anaitasuna 2p, 3. Istads 2p, 4. CSM București 1p.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share