Handbal masculin. Cupa EHF. Prima victorie europeana a Tigrilor

Tigrii lui Zvonko Shundovski au scris istorie. Sâmbătă, în Sala Polivalentă din Capitală, vicecampionii României au obținut prima victorie europeană din istoria secției masculine de handbal:

CSM București – Helvetia Anaitasuna (Spania) 27-24 (16-11).

Meciul a contat pentru Grupa D a Cupei EHF, iar prin succesul de sâmbătă CSMB păstrează șanse teoretice de a merge în sferturile de finală ale competiției. Tigrii au 4 puncte și au nevoie de un succes în ultima etapă, în deplasare cu Chambery, coroborat cu o înfrângere a suedezilor de la Ystads la Pamplona (Spania), unde joacă Helvetia Anaitasuna.

Tigrii au controlat cu autoritate meciul cu Helvetia. Iancu și-a făcut norma de parade în poartă, Negru a marcat fără probleme pe contraatac și de la linia de 7 metri, Humet a găsit din nou soluții imposibil de blocat, Rotaru s-a bătut ca un tigru pe semicerc, iar Mojsovski începe să fie un jucător la fel de util în atac, ca și în apărare. CSM a condus și cu șase goluri (16-10), înainte de pauză, și a avut un singur moment de slăbiciune, când în repriza a doua Helvetia s-a apropiat la două goluri (20-18), având și o superioritate de două minute. Apărarea Tigrilor a rezistat însă și nu numai că echipa lui Shundovski nu a primit dol în inferioritate, ci și a marcat de două ori. Din acel moment, CSMB a controlat jocul și s-a impus la final cu 27-24.

CSMB: Iancu, Blazevic – Negru 7, Humet 5, Rotaru 4, Mojsovski 3, Kostadinovic 3, Milosevic 2, Constantinescu 1, Stamate 1, Marijanac 1, Militaru, Stavrositu, M. Răpciugă, Novanc, Ungureanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share