Handbal masculin. CSM Bucuresti, favorita la calificarea in turul 3 preliminar al Cupei EHF, dupa succesul la 6 goluri cu RK Zamet, in mansa tur

CSM București a debutat cu un succes fără emoții în acest sezon al cupelor europene, scor 29-23 (15-12) în fața croaților de la HC Zamet, în prima manșă din turul doi preliminar al Cupei EHF.

Cu o singură excepție, Tigrii au fost tot timpul la conducere, iar desprinderea pe tabela de marcaj s-a produs relativ repede, după numai 16 minute: scor 8-4. Antrenorul Zvonko Shundovski a avut la dispoziție câțiva jucători în bună dispoziție de joc, în frunte cu Ionuț Iancu, care a închis poarta, Nicu Negru și Marius Novanc, care au găsit mereu soluții în atac. Prin repuneri rapide și faza a doua, extrema stângă a jucat în câteva rânduri rolul de coordonator, iar Zamet a fost suprinsă.

Diferența maximă a primei reprize a fost atinsă în minutul 25, scor 14-8, finalul primei părți aparținând totuși oaspeților, care au profitat de câteva greșeli în atac ale formației gazde și au redus din handicap până la 15-12.

CSM București și-a impus superioritatea și în repriza a doua, cu o apărare dispusă la efort, susținută la fel de bine de portarul Ionuț Iancu. Desprinderea s-a produs în minutul 41 (scor 22-16), în urma a două contraatacuri finalizate de aceeași Negru și Novanc, principalii marcatori din tabăra lui Zvonko Shundoski.

Tigrii au mai avut o singură scădere de ritm, la intrarea în ultimele 10 minute, când Zamet a înscris patru goluri consecutiv și a strâns rezultatul de la 26-19 la 26-23. Zvonko Shundovski a simțit momentul mai puțin bun al echipei și a intervenit cu un time-out în minutul 52. Rezultatele nu au întârziat să apară: oaspeții nu au mai înscris niciun gol în ultimele 7 minute; în schimb, CSMB a refăcut diferența de șase goluri (29-23) și va aborda returul cu prima șansă la calificarea în turul 3.

”Puteam să câștigăm la o diferență și mai mare, dar am făcut și în acest joc destule greșeli individuale, care ne-au costat în anumite momente ale jocului. Șase goluri sunt însă un adăpost bun pentru returul din Croația”, a declarat Marius Novanc, pivotul echpei CSMB, autor a 6 goluri

CSM Bucureşti – Zamet 29-23 (15-12)

Iancu, Ciobanu, Blazevic- portari; Bernatonis 4, Georgievski 2, Saurina 4, Stavrositu 3, Răpciugă, Humet 2, Novanc 6, Şomlea, Negru 7, Roşu, Aslanyan, Mănescu, Stamate 1. Antrenor. Zvonko Shundovski

Durica, Fran Lucin – portari; Hrvatin 4, Martinovic, Tubic, Uzelac 1, Tin Lucin 3, Stipcic, Stojanovic 1, Grozdek 5, Sunjic, Golik, Kruzic 3, Valkovic 1, Milicevic 4, Majic 1. Antrenor: Igor Marijanovic

Manșa retur este programată în 15 octombrie, în deplasare. Până atunci, Tigrii vor avea un meci foarte dificil în Liga Zimbrilor, marți, în deplasare cu HC Odorhei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share