Handbal. J1. Tigrii obtin argintul national

E deja o certitudine faptul că proiectul CSM București este unul de valoare la nivelul sectorului juvenil. Echipa de juniori 1, pregătită de Daniel Anca și Alexandru Cristea, a cucerit, pentru al doilea an la rând, medaliile de argint la turneul final al Campionatului Național, disputat la Brașov. Jucătorii de la CSMB au avut o prestație solidă în competiția care a reunit cele mai bune echipe din țară, fiind depășiți în finală, după un meci de mare angajament, de CS Știința Municipal Bacău, echipă care a avut un plus de experiență și un lot mai matur.

În prima fază, CSM București a făcut parte din Grupa B a turneului final, pe care a încheiat-o pe locul secund, la fel ca în sezonul precedent. Tigrii și-au asigurat prezența în semifinale după victoriile categorice în fața echipelor CSS Odorhei și CS Viitorul Pitești, locul 1 fiind ocupat de CS Știința Municipal Bacău. Fiind extrem de motivați, băieții noștri au obținut o victorie mare, 22-21, în fața celor de la HC Farul Constanța, care le-a adus prezența în ultimul act.

Despre această ediție de campionat, Daniel Anca a declarat: Știam ca anul acesta o sa fie infinit mai greu să ne batem la medalii, spre deosebire de sezonul precedent. Seria în care am jucat și am câștigat-o fără probleme nu era edificatoare pentru ceea ce urma (turneul semifinal si final). Nu am avut o imagine clară asupra valorii echipei. Băietii au muncit și împreună cu cei de la tineret si cei de la j2 încet încet au crescut în valoare și, implicit, au câștigat încredere în forțele lor. Neavând valori individuale ca în trecut, echipa a simțit că doar forța grupului poate aduce o medalie .Turneul semifinal a fost mai greu, fiind prima confruntare cu echipe din alte serii. A fost apoi o lună în care ne-am pregătit bine, ne-am studiat adversarii pentru marea batalie de la turneul final. În cee ace privește turneul final, antrenorul principal al juniorilor 1 a mărturisit că „a fost unul foarte greu si obositor. Am crescut în calitate de la meci la meci, am simțit Bacăul în grupă că este o echipă puternică, dar nu de nebătut. Cel mai greu hop a fost cu Farul in semifinală. Finala a fost o plăcere pentru noi, un bonus. Băietii au jucat cu dezinvoltură și am ținut favorita până în final cu sufletul la gură. Finalul a fost tensionat si echipa cu mai multa experienta de joc a castigat. Aici a fost diferenta, la experiența și la forța de aruncare de afară. Le multumesc băieților de la j2 si intregului staff; fără ei ar fi fost imposibil să luăm această medalie.”

”Pentru mine a fost cel mai greu an la conducerea unei echipe , având în vedere că în lot aveam 7 jucători de la juniori 2, iar din ceilalți jucători doar doi aveau experiența unui turneu final. Am avut lângă mine doi antrenori care au știut ce au de facut, Dan Anca și Sandu Cristea, și nu pot decât să-i felicit, fiecare a avut meritul lui în obținerea rezultatului. Obiectivul era clasarea în 1-4. Faptul că am jucat finala mare și am fost atât de aproape de a o câștiga, spune multe. Dar ce a fost a fost, e istorie . Urmează încă două turnee finale. Vom face tot ce ne sta în putință să aducem o medalie de aur”, a declarat și directorul tehnic, Dănuț Bizău.

Rezultatele Tigrilor de la turneul final

Grupa B

28-23 cu CSS Odorhei

33-24 cu CS Viitorul Pitești

22-24 cu CS Știința Municipal Bacău

Clasament grupă: 1. CS Știința Municipal Bacău 2. CSM București 3. CSS Odorhei 4. CS Viitorul Pitești

Semifinale

32-21 cu HC Farul Constanța

Finală

21-24 cu CS Știința Municipal Bacău

Trofee individuale

Mihai Nica – cea mai bună extremă stânga

Sebastian Baciu – cel mai bun portar

Echipa vicecampioană

Sebastian Baciu, Andrei Lazăr, Alex Iordache – portari, Victor Buzuloiu, Mihai Nica, Mihai Milu, Aron Dedu, George Arsu, Cristian Miftode, Andrei Pop, Alin Manole, Ciprian Aungurenci, George Alexandru, Bogdan Anca, Sebastian Stoica, Mihai Grigore, Eduard Belchite, Bogdan Anca, Denis Vasile, Adam Lazăr, Claudiu Mazilescu, George Gidiuță. Antrenori: Daniel Anca și Alexandru Cristea. Kinetoterapeut: Radu Șuță. Director Tehnic: Dănuț Bizău.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share