Handbal feminin. Victorie pe Top 4 in Main Round: CSM Bucuresti – Esbjerg 33-25

Tigroaicele au obținut duminică un succes categoric în cel de-al treilea meci din Main Round-ul Ligii Campionilor, cel mai clar din acest sezon: CSM București – Team Esbjerg (Danemarca) 33-25 (17-13). Grație acestui succes, CSMB a urcat pe patru în Grupa Principală II, loc care asigură prezența în sferturile de finală ale competiției. Partida s-a desfășurat în Sala Dinamo, cu 2.000 de suporteri în tribune.

Campioana Europei nu mai avea voie să facă pași greșiți în Liga Campionilor astfel că a început în forță, cu Gnonsiane Niombla înșurubată pe postul de inter dreapta. În minutul 10, CSMB avea deja 6-3, iar cinci minute mai târziu, diferența a crescut la patru goluri: 9-5. Deși prezentat la București numai 12 jucătoare, Esbjerg nu a venit din postura de victimă sigură și s-a ținut scai de Tigroaice. La pauză, au fost totuși patru goluri pentru echipa Bucureștiului: 17-13.

În partea a doua, echipa daneză a venit până la un singur gol în spatele campioanei Europei, 21-20, moment în care CSMB a apăsat pe accelerație. Apărarea n-a mai cedat, iar extremele Mehmedovic și Martin au marcat goluri spectaculoase pe contraatac. Diferența a crescut astfel până la 30-22, min. 54. Din acel moment Tigroaicele au controlat finalul și au închis meciul cu un gol marcat de Lobach, care a ridicat sala în picioare.

Aurelian Roșca (antrenor CSMB): ”Știam că Esbjerg este o echipă bună, am văzut ce a făcut în meciurile anterioare. Am pregătit însă foarte bine meciul și am reușit să câștigăm cele două puncte puse în joc. Era vital pentru noi să câștigăm și sunt bucuros că am reușit acest lucru. Am avut câteva greșeli în atac, dar un meci durează 60 de minute și practic este imposibil să nu faci greșeli. Ținta noastră este acum meciul cu Larvik, din deplasare, care poate decisiv pentru noi”.

CSM Bucureşti – Esbjerg 33-25 (17-13)
Grubisic, Iordache, Iordache – portari; Gullden 3, Curea 1, Dache, Ayglon 1, Bazaliu, Brădeanu 2, Torstensson 4, Martin 6, Manea 3, Niombla 5, Lobach 4, Mehmedovic 3. Antrenor: Aurelian Roşca

Sando – portar; Knudsen, Toft Hansen 1, Seest 2, Kviesgaard, Zachariassen 3, Van der Heijden 3, Alm 7, Kralsson 4, Gonzales Ortega 2, Vestergaard 1, Ingstad 2. Antrenor: Lars Frederiksen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share