Handbal feminin. Valoare, stabilitate si un partener nou: Diangi Bak 2 se alatura proiectului CSMB

La numai o zi după egalul uriaș de la Podgorica, 23-23 cu Buducnost în Grupa D a Ligii Campionilor, conducerea Clubului Sportiv Municipal București a organizat luni o conferință de presă în care s-a anunțat semnarea parteneriatului cu un nou sponsor. Firma Diangi Bak 2 s-a alăturat proiectului CSMB, urmând să susțină echipa feminină de handbal cu 250.000 de euro.

Din partea CSMB au participat directorul general Constantin Căliman, șeful serviciului handbal, Bogdan Vasiliu, team-managerul echipei feminine, Nicolae Luca, antrenorul principal Kim Rasmussen, precum și jucătoarele Oana Manea, Line Jorgensen, Linnea Torstenson și Carmen Martin. Firma Diangi Bak 2 a fost reprezentată de Gregoire Dumoulin și de Dan Georgescu.

Constantin Căliman: ”Avem vești bune și foarte bune pentru handbalul bucureștean. În primul rând aș vrea să-i felicit pe antrenori și pe jucătoare pentru prestația de la Podgorica. Egalul cu Buducnost, 23-23, este un rezultat pe care îl așteptam de mult și ne-a bucurat pe toți. Tema principală a acestei conferințe de presă o constituie însă semnarea unui contract în premieră pentru CSM, pentru că nu am avut până acum sponsori de acest calibru, și mulțumesc pe această cale reprezenanților Diangi Bak 2, o companie care lucrează în România, în București și în Brașov. Începând de o săptămână, aceasta s-a alăturat proiectului CSM București și va sponsoriza echipa noastră cu 250.000 de euro”. Directorul CSMB le-a oferit apoi celor doi reprezentanți ai firmei Diangi Bak 2 câte un tricou personalizat.

Dan Georgescu: ”Facem parte dintr-un grup la nivel european. Ne ocupăm în primul rând de reparații electronice și telecomunicații, dar ne place să credem că susținem sportul în România și vrem să susținem performanța în România. Am mai avut niște încercări cu cei de la Oltchim, dar în acest moment se vede că performanța va fi făcută de CSM. Am dorit să ne alăturăm acestui proiect ambițios și sperăm ca împreună cu dânșii să realizăm ceea ce n-a realizat altcineva în România, câștigarea unei cupe a campionilor, anul acesta sau anul viitor. Vreau să le mulțumesc că ne-au acceptat ca sponsori, ca parteneri în acest proiect ambițios”.

Gregoire Dumoulin: ”Diangi Bak 2 este onorată să ia parte la succesul acestei echipe, nu doar în România, ci și în Europa. Știm că ați avut rezultate bune în trecut, dar vor fi și mai bune în viitor. Noi sperăm că vă vom putea ajuta să reușiți să să fiți în topul românesc și european. Dacă vă putem ajuta și cu altceva atunci o vom face”.

Primarul general interimar sprijină proiectul CSMB

După prezentarea parteneriatului, Constantin Căliman a prezentat concluziile unei întrevederi avute în cursul zilei cu primarul general interimar, Ștefănel Dan Marin. ”Astăzi am avut o întâlnire de o oră și jumătate cu domnul primar general interimar, care din păcate nu a putut să ajungă la această conferință de presă. Am discutat câteva lucruri importante. Domnia sa și-a manifestat dorința de a sprijini acest proiect. Din păcate, unele declarații anterioare ale domniei sale au fost înțelese greșit, în sensul că nu are nimic împotrivă cu faptul de a avea la echipă jucătoare străine de calitate, numai că, și aici subscriu la această idee, trebuie să aducem mult mai mulți sponsori, astfel încât jumătate din buget să fie susținut de aceștia. Bucureștiul este un oraș mare, există un potențial imens, trebuie să ne facem mai bine înțeleși și să aducem sponsori de calibru. Împreună cu colegii mei și chiar cu domnul primar general, care și-a manifestat suportul, trebuie să batem la ușile sponsorilor și să avem discuții punctuale, astfel încât să devenim o echipă europeană nu numai la nivel de număr de sportivi și performanță, ci și la nivelul sponsorilor. Vă mai informez că personal sunt trup și suflet lângă acest proiect. Deocamdată, problema plecării mele rămâne în suspensie și eu sper ca până în iunie anul viitor, pentru că așa am discutat astăzi, pentru echilibru și stabilitate, pentru continuitatea proiectului, să rămân în continuare director general”.

Kim Rasmussen: ”Cred că am fi meritat ambele puncte cu Buducnost”

Partea a doua a conferinței de presă a fost dedicată concluziilor după egalul de la Podgorica, obținut de CSMB în cel de-al patrulea meci din Grupa D a Ligii Campionilor.

Kim Rasmussen: ”Meciul de la Podgorica a fost un mare pas pentru noi în direcția cea bună. Am văzut cum această echipă poate să lupte împreună. A fost extrem de dificil, un meci disputat într-o atmosferă fierbinte. Fetele au luptat bine și au meritat acel punct câștigat, deși eu cred că ar fi meritat ambele puncte”.

Oana Manea: ”Vreau să felicit echipa pentru jocul făcut. Ne-am dorit foarte mult să luăm măcar un punct și cred că am demonstrat-o pe teren. O luăm pas cu pas, nu dăm pronosticuri pentru mai departe. Ultimul minut a fost greu pentru toată lumea, nu știu dacă a fost meci de handbal sau K1, pentru mine mai ales. După meci am vorbit cu Cristina Neagu, era un pic supărată, în primul rând din cauza ratărilor ei și că nu a avut un joc așa cum îl are ea de obicei”.

Line Jorgensen: ”A fost un meci dur, dar cred că am arătat caracter. Am luptat împreună, în pofida unei atmosfere ostile. Am luptat ca o mare echipă și am câștigat un punct important”.

Linnea Tostenson: ”S-ar putea spune că este victoria antrenorului, care a cerut un time-out inspirat când mai erau câteva secunde. Dar noi știm că nu este adevărat, este un efort comun al echipei și sunt fericită că am putut performa la Podgorica”.

Carmen Martin: ”Sunt fericită că am câștigat un punct. A fost un meci dur, echipa noastră a reușit o performanță și sperăm să continuăm pe aceeași linie și chiar să fim mai bune”.

Jucătoarele de la CSM București au plecat în cursul serii spre Cluj, unde marți, de la ora 17:30, vor susține meciul cu U Alexandrion, contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale. Joi, Tigroaicele vor decola spre Polonia, pentru meciul cu MKS Selgros Lublin, din etapa 5 a Ligii Campionilor (Grupa D), programat vineri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share