Handbal feminin. Tigroaicele au luat avans în Liga Națională chiar de la primul meci al anului

CSM București a intrat în 2017 cu o victorie fără emoții în fața echipei Unirea Slobozia, scor 32-25 (17-13), într-un meci restanță din etapa a 11-a a Ligii Naționale de handbal feminin. În urma acestei victorii, Tigroaicele s-au desprins pentru prima dată la 5 puncte distanță în acest sezon în fața Dunării Brăila, principala urmăritoare care are însă un meci mai puțin disputat.

Pentru primul joc oficial al anului, Aurelian Roșca a avut la dispoziție 14 handbaliste. Gnonsiane Niombla, medaliată cu bronz la ultimul Campionat European, a fost menajată, iar Cristina Vărzaru, Cristina Nan și Line Jorgensen au absentat din cauza accidentărilor de durată. Dar aceste situații nu s-au răsfrânt asupra echipei, care a avut nevoie de 9 minute pentru a prelua frâiele partidei. Unirea Slobozia a venit în Capitală să-și vândă scump pielea, iar după 6 minute a reușit să se desprindă la 5-2 pe tabela de marcaj. Lucrurile au intrat rapid în grafic, cu 7 goluri consecutive înscrise de Tigroaice, la jumătatea primei reprize tabela indicând 9-5.

Profitând de ocazie, antrenorul Aurelian Roșca a făcut destule schimbări în echipă și chiar a reprofilat jucătoare, precum Majda Mehmedovic, care în prima repriză a evoluat ca extremă dreaptă.

Diferența de patru goluri s-a înregistrat și la pauză, 17-13, dar s-a dublat după numai 8 minute de joc în partea secundă, scor 23-15. La sfârșitul celor 60 de minute, fetele lui Aurelian Roșca s-au impus cu 32-25. Pentru un prim joc oficial în 2017, CSM București nu a forțat, ci a urmărit în primul rând să-și intre în ritm și să facă un prim antrenament cu public înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor, care se va produce pe 27 ianuarie cu Larvik. Până atunci, campioana României va mai susține trei partide pe plan intern, cu Corona Brașov (marți, ora 19:00), Danubius Galați și HC Zalău.

CSM București – Unirea Slobozia 32-25 (17-13)

Grubisic, Ungureanu, Iordache – portari; Gullden 6, Curea 1, Dache, Ayglon 2, Bazaliu 4, Brădeanu 8, Torstensson, Martin 2, Manea 4, Lobach 1, Mehmedovic 4

Pentru Unirea Slobozia au marcat Pătuleanu 5, Enescu 5, Ivan 5, A. Ilie 4, Sava 2, Georgescu 2, Marchidanu 1, Horobeț 1

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share