Handbal feminin. Suntem in sferturile de finala ale Ligii Campionilor

CSM București și-a asigurat prezența între primele opt echipe din Europa, la prima sa participare în Liga Campionilor. Duminică, în Danemarca, Tigroaicele au câştigat cu 28-23 (12-12) partida disputată cu FC Midtjylland în Grupa Principală 2 a Ligii Campionilor asigurându-și matematic locul în sferturile de finală ale competiției. În urma rezultatelor de duminică (Vardar a învins Buducnost cu 26-24), CSMB nu mai poate urca peste locul patru, astfel că va întâlni în sferturi echipa Rostov Don (Rusia), liderul Grupei Principale 1.

CSMB a reușit la Ikast, unde s-a desfășurat meciul, unul dintre cele mai bune meciuri din ultimul timp. Din minutul 10, Tigroaicele au preluat conducerea (scor 5-4). Carmen Martin a marcat 4 goluri în primele 13 minute de joc, iar CSM a fost la conducere până cu 4 secunde înainte de pauză, când Jensen a egalat pentru 12-12.

Diferenţa dintre cele două formaţii a fost mult mai evidentă în repriza a doua, când Kim Rasmussen a introdus în teren ”arma secretă” Bianca Bazaliu. Jucătoarea de 18 ani a lansat cinci trasoare spre poarta gazdelor, în momente extrem de importante, punând umărul decisiv la desprinderea echipei Capitalei. Explozia Biancăi și experiența Bellei Gullden și a Anei Rodrigues au făcut ca Bucureștiul să triumfe la o diferenă clară.

FC Midtjylland – CSM Bucureşti 23-28 (12-12)

FCM: Englert, Rasmussen, Vojcic – portari; Boegelund 1, S. Jorgensen 7, Jacobsen 2, Kristiansen 1, Sommer, Mejvang, Thorsgaard 2, Pedersen 1, Woller 2, Ahlm 3, Augustensen 1, Jensen 3, Burgaard. Antrenor: Helle Thomsen

CSM: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 8, Curea, Franca da Silva 2, Rodrigues 6, Vărzaru, Bazaliu 5, Brădeanu 1, Torstensson, Nan, Vetkova, Martin 5, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Pentru fetele de la CSM urmează miercuri, 24 februarie, meciul de pe teren propriu cu ACS Corona Brașov, iar duminică, 28 februarie, partida cu Gyor, ultima din Grupa Principală 2 a Ligii Campionilor. Și aceasta va avea loc tot la București.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share