Handbal feminin. Punct ochit, punct lovit! CSM Bucuresti si-a indeplinit ambele obiective in partida cu FC Midtjylland

CSM București a învins FC Midtjylland cu 26-20 (12-9) în ultima partidă din Grupa C a Ligii Campionilor. Ambele formații s-au calificat în grupele principale.

Înaintea partidei cu formația dazeză, Tigroaicele au avut două obiective: victoria întrucât cele două puncte se contabilizează în următoarea fază a competiției și apoi o diferență de cel puțin patru goluri, astfel încât să dețină avantajul meciurilor directe în caz de egalitate la puncte. În tur, FCM se impusese cu 24-21. Campioana României și-a îndeplinit cu brio ambele obiective în urma unui ultim meci foarte bun disputat în 2016.

În fața a aproximativ 5.000 de spectatori, CSM București a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 11, la scorul de 5-4, și nu a mai cedat-o până la final. Jocul cu pivotul a mers excelent, chiar dacă la finalizare Anastasia Lobach a mai ratat câteva ocazii. Jucătoarea din Belarus și Oana Manea au înscris în prima repriză aproape jumătate din golurile echipei, iar fetele lui Aurelian Roșca au intrat la cabine cu o diferență de trei goluri: scor 12-9.

După pauză, dominarea gazdelor a fost și mai clară, iar diferența a început să crească cu ajutorul jocului de contraatac. Cristina Vărzaru și Majda Mehmedovic au făcut și spectacol, reușind să ridice sala în picioare prin câteva execuții de efect. În minutul 47 a fost atinsă și diferența maximă în această partidă, 20-13, care a mai fost înregistrată și înaintea ultimei faze, 26-19. FC Midjylland a dat ultimul gol, dar CSM București a fost echipa care a jubilat. A obținut primele două puncte pentru grupa principală și are și un golaveraj mai bun în meciurile directe.

CSM București – FC Midtjylland 26-20 (12-9)

Grubisic, Iordache, Ungureanu – portari; Ayglon 3, Bazaliu 1, Brădeanu, Curea 2, Dache, Gullden 5, Lobach 3, Manea 2, Martin, Mehmedovic 4, Niombla 2, Torstensson, Vărzaru 4. Antrenor: Aurelian Roșca

Englert, Thorn – portari; Augustesen, Buceschi, Burgaard 6, Jensen 1, Jorgensen 6, Jonsdottir, Kristiansen 3, Linden, Pedersen 2, Petersen, Woller 2. Antrenor: Kristian Kristiansen

În faza următoare a competiției, CSM București va juca într-o grupă cu Gyor, FC Midtjylland, Krim Ljubljana, Larvik și Esbjerg.

Programul echipei în grupele principale:

Larvik (acasă, 27-29 ianuarie)

Krim Ljublajna (deplasare, 3-5 februarie)

Esbjerg (acasă, 10-12 februarie)

Larvik (deplasare, 24-26 februarie)

Krim Ljubljana (acasă, 3-5 martie)

Esbjerg (deplasare, 10-12 martie)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share