Handbal feminin. Paula Ungureanu e Tigroaica! Promisiune de campioana: ”Imi voi pune in slujba echipei puterea, energia si toate calitatile ca sa ne indeplinim obiectivele”

CSM Bucureşti este în măsură să anunţe un nou transfer pentru sezonul 2016-2017. Numărul internaționalelor tricolore din lotul CAMPIOANEI EUROPEI se mărește cu o jucătoare exponențială: portarul Paula Ungureanu. Aceasta a semnat pe doi ani cu CSMB.

Paula Ungureanu (36 de ani) este una din cele mai importante handbaliste din România, ea fiind prezentă la toate marile succese ale echipei naţionale începând cu 2005: medalie de argint la Mondialul de St. Petersburg (2005), bronz la Euro 2010 şi bronz la Mondialul din 2015. Handbalista s-a remarcat şi la nivel de cluburi, ea având în palmares o finală disputată în Liga Campionilor cu Oltchim Rm. Vâlcea. Înainte să vină în familia „tigroaicelor”, Paula Ungureanu a mai jucat la Rulmentul Braşov, Univ. Remin Deva, Hypo Viena, Dunaferr, Podravka Koprivnica, Oltchim Rm. Vâlcea şi HCM Baia Mare. Exceptând perioadele de accidentări, viitorul portar al echipei CSM Bucureşti a jucat neîntrerupt în cupele europene încă din sezonul 2002-2003.

Paula Ungureanu a acordat primul interviu pentru site-ul oficial al CSM București.

Paula, după Deva, Rm. Vâlcea și Baia Mare, următorul tău popas în România este capitala București. Ce înseamnă pentru tine faptul ca vii la campioana Europei?

Faptul că vin la CSM București reprezintă un pas important în cariera mea. În trecut am mai jucat la câștigătoare de Liga Campionilor, dar de data aceasta este mai special, deoarece campioana Europei este din țara mea.

Sosirea ta va mări grupul tricolorelor din echipa CSMB. Va fi un câștig și pentru echipa naționala?

Cu siguranță va fi un câștig să jucăm împreună și la națională, și la echipa de club. Astfel, forța grupului va crește și mai mult.

În ultimii șapte ani, doar patru jucătoare au primit trofeul de ”cea mai bună handbalistă a anului în Romînia”. Tu, Oana Manea, Aurelia Brădeanu și Cristina Neagu. Primele trei sunt acum la CSMB. O așteptați și pe Cristina pentru a completa lista?

🙂 Normal că o așteptăm! Ce echipă nu și-ar dori cea mai bună jucătoare din lume!

Ai 36 de ani. Poate fi CSM București echipa de la care să-ți faci retragerea din activitate?

Încă nu mă gândesc la acel moment, organismul îmi spune că mai pot juca. În acest moment mă gândesc la obiectivele pe care le am de îndeplinit cu noua mea echipă.

După câștigarea Ligii Campionilor, așteptările la CSMB vor fi mari. Crezi că se mai poate repeta sezonul trecut?

Normal că de acum așteptările vor fi mult mai mari. În orice meci vom pleca însă ca favorite. Toată lumea își va lua măsuri suplimentare, ne vor trata cu maximă seriozitate și automat presiunea mai mare va fi pe umerii noștri. Normal că îmi doresc să repetăm performanța de annul trecut, eu cu acest gand am venit la CSM! Doar timpul va demonstra dacă vom reuși această performanță.

Ai trecut pe la multe echipe. Dincolo de valoarea jucătoarelor, care crezi ca este condiția principală pentru ca o echipă să reușească performanțe notabile într-un sezon?

Unitatea grupului, în toate aspectele ei. Unitatea jucătoarelor, a staffului tehnic și administrativ. Mai este extrem de important să avem liniște și stabilitatea financiară necesară obținerii marilor performanțe.

Fanii de la București te vor primi cu brațele deschise. Ai un mesaj pentru ei?

Pe fani îi salut și pot să zic doar atât, îmi voi pune în slujba echipei toată puterea, energia și toate calitățile mele ca să ne îndeplinim toate obiectivele! Voi fi aceeași jucătoare dedicată echipei, așa cum am fost de când am început acest sport minunat!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share