Handbal feminin. OFICIAL. CSM Bucuresti a semnat cu o dubla castigatoare a Ligii Campionilor: Majda Mehmedovic!

Implicată la cel mai înalt nivel în Liga Campionilor, după ce s-a calificat în sferturile de finală, CSM Bucureşti este preocupată în această perioadă şi de definitivarea echipei pentru sezonul 2016-2017. Astfel, clubul nostru este în măsură să anunţe primul transfer, după ce a semnat un contract pentru 2 ani cu Majda Mehmedovic (25 ani), jucătoare care activează încă din 2008 la Buducnost şi care evoluează pe postul de extremă stângă.

Jucătoarea din Muntenegru a fost titulară în ultimele sezoane la Podgorica şi a contribuit la două succese ale echipei sale în Liga Campionilor, în 2012 şi 2015. De asemenea, Majda Mehmedovic mai are în palmares o finală în aceeaşi competiţie în 2014, dar şi o medalie de argint cu naţionala Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Extrema stângă este în cursă şi acest sezon cu Buducnost pentru câştigarea Ligii Campionilor, până în faza sferturilor de finală reuşind să marcheze deja 49 de goluri.

Bogdan Vasiliu, director general CSM Bucureşti

“CSM Bucureşti are un proiect de performanţă pe termen lung, cu o proiecţie distribuită pe toate palierele. Transferul Majdei Mehmedovic atinge toate scopurile noastre. Întărim echipa de senioare în vederea meciurilor pe care le vom juca la cel mai înalt nivel în Europa şi, totodată, le furnizăm grupelor din Centrul de Copii şi Juniori încă un model de sportiv de mare valoare. Suntem convinşi că astfel de handbaliste, adevărate caractere, luptătoare înnăscute, vor atrage copiii către handbal, către CSM Bucureşti, şi vor creşte prestigiul Capitalei României în lumea atât de selectă a handbalului internaţional”

Nicolae Luca, team-manager echipa feminină de handbal

„Transferul Majdei face parte dintr-un plan care va continua cu transferul altor jucătoare din acea parte a Europei. Este ceea ce urmărim şi dorim să copiem de la echipele deja consacrate, adică spirit de luptă, dăruire, profesionalism. Avem ca exemplu în acest sens două echipe ce reprezintă zona fost iugoslavă, şi mă refer la Buducnost şi Vardar Skopje. Cum fondul jucătoarelor de top este acelaşi sau chiar în scădere, handbalistele respective se «mută» doar între primele 8 cluburi din Europa. Este şi cazul de faţă, Majda a ales să joace la un club ce îi va asigura participarea şi în sezonul viitor în Liga Campionilor”

 Majda Mehmedovic:

„Cred că vom avea o echipă foarte bună şi mai cred că putem ajunge foarte departe”

majda mehmedovicDupă ce a parafat contractul cu CSM Bucureşti pentru o perioadă de 2 ani (foto), Majda Mehmedovic a acordat şi primul interviu pentru siteul oficial al CSMB.

CSM Bucureşti va fi primul din afara Muntenegrului la care vei evolua. Cum te simţi înaintea primei experienţe „externe”?

Sunt foarte entuziasmată pentru că voi merge într-o altă ţară, într-un alt oraş, la un nou club. Sunt fericită pentru că voi încerca ceva nou, însă va fi şi puţin mai greu, pentru că voi trăi departe de ţara mea, de familie şi prieteni. Dar eu sper că voi petrece un timp frumos la CSM Bucureşti şi vom realiza rezultate mari.

Ce vei lua cu tine de la Buducnost?

De la Buducnost voi lua un bagaj mare de cunoştinţe… Dorinţa de a dovedi valoare, efortul şi o grămadă de amintiri.

Ce ştii în acest moment despre România, despre CSM Bucureşti?

Ştiu multe lucruri despre România de la prietenele mele care au jucat acolo şi, bineînţeles, de la Cristina Neagu. Am auzit multe lucruri frumoase despre CSM Bucureşti şi aştept să simt cum este să fac parte din această echipă.

Ai consultat-o şi pe Cristina Neagu înainte de a decide să semnezi cu CSM Bucureşti?

Cristina Neagu a vorbit tot timpul despre România şi despre CSM Bucureşti şi mi-a spus că voi petrece o perioadă extraordinară acolo. Sper că are dreptate.

Care sunt aşteptările tale înaintea startului cu CSM Bucureşti?

Sper să mă integrez repede în echipă, iar fetele să mă accepte. Şi ceea ce este cel mai important, trebuie să avem rezultate bune.

Cât de departe crezi că poţi ajunge cu CSM Bucureşti?

Cred că vom avea o echipă foarte bună şi mai cred că putem ajunge foarte departe.

CSM Bucureşti este o echipă românească. Poţi să numeşti o jucătoare din România pe care ţi-ai dori-o lângă tine, ca şi coechipieră?

Ştiu că deja sunt jucătoare românce valoroase la CSM Bucureşti, dar pentru mine, Cristina Neagu este cea mai bună jucătoare din România şi sper că vom juca din nou împreună.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share