Handbal feminin. ”Mergem sa castigam la Vardar”

Conducerea Clubului Sportiv Municipal București a organizat joi o conferință de presă dedicată meciului de debut al Tigroaicelor în Grupa Principală II a Ligii Campionilor, programat sâmbătă în deplasare la Vardar Skopje (ora 18:30). La întâlnirea cu presa au fost prezenți directorul general Bogdan Vasiliu, team-managerul echipei feminine de handbal Nicolae Luca, antrenorul Kim Rasmussen și jucătoarele Cristina Vărzaru și Isabelle Gullden.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului general Bogdan Vasiliu: ”Ne așteaptă un an greu, cu o mare provocare legată de echipa feminină de handbal. Echipa masculină de handbal are o grupă bună în Cupa EHF, fetele de la volei sunt aproape să facă și ele o performanță mare… Sperăm că va fi un an competițional bun pentru CSM”. Bogdan Vasiliu a declarat că există un proiect prin care CSM București ar putea primi de la Primărie o bază proprie până la finele anului, în discuție fiind Baza Cireșarii.

Andrei Luca, team managerul echipei feminine: ”Considerăm că suntem pregătiți să începem această campanie de Liga Campionilor și privim încrezători meciurile din Grupa Principală, conștienți de faptul că nu vor fi ușoare. Vor fi meciuri grele, importante, fiecare dorește să acumuleze puncte. Debutăm la Vardar, într-o sală mare, cu o echipă puternică, o echipă care a fost deja în Final 4, unde și noi ne dorim să ajungem. Vom întâlni în Grupă, haideți să-i spunem așa, tradiționalul nostru oponent, Gyor, cu care vom avea două meciuri extraordinare. Mă refer aici și la afluxul de spectatori, și la calitatea meciurilor. În fine, vom întâlni și echipa daneză Midtjylland, care nu trebuie substimată pentru că vorbim despre un handbal scandinav. Veți vedea că vor fi și cu ei meciuri interesante. În paralel ducem și competiția din Liga Națională, unde pentru moment suntem în grafic, și totodată susținem această campanie legată de noile jucătoare, pentru că nu e de ascuns faptul că în această perioadă se poartă discuțiile. Am prefera ca despre acele contracte să vorbim atunci când vor fi parafate, din mai multe puncte de vedere. Vom pleca mâine de dimineață spre Macedonia, returul în țară fiind duminică seara la ora 17:55, pe Aeroportul Otopeni. Plecăm cu ideea clară de a veni cu toate punctele”.

Cristina Vărzaru: ”Această grupă principală este mai dificilă decât grupa în care am fost în prima parte a sezonului. Ne întâlnim cu nume mari din handbal. Începem, sâmbătă, cu Vardar în deplasare și pot spune că va fi greu de jucat împotriva unui public ostil. Vom juca într-o sală unde Vardar nu îmi aduc aminte să fi pierdut decât cu Gyor… pentru că acum doi ani a făcut egal cu Buducnost acolo. Deci, Vardar este o echipă care acasă pune mari probleme și e foarte periculoasă. Dar eu sunt optimistă. Chiar dacă am pierdut două jucătoare pe partea dreaptă am recâștigat-o pe Linnea (Torstenson), care înseamnă foarte mult, motiv pentru care pot spune că suntem pe plus, pentru că Mica Brădeanu s-a redescoperit la Campionatul Mondial pe postul de inter dreapta. Avem soluții pentru a juca un handbal de valoare care să ne ducă acolo unde ne dorim. Pentru mine strategia este una singură, câștigăm meciul următor. Iar meciul următor este cel cu Vardar. Vreau, cred și sper că vom câștiga cu Vardar”.

Isabelle Gullden: ”Este un meci dificil, cei de la Vardar au jucătoare puternice. Va fi un meci dur, dar cred că noi progresăm din ce în ce mai mult și consider că putem câștiga două puncte în acest meci”.

Kim Rasmussen: ”Am început 2016 fără câteva jucătoare importante. A revenit Linnea, care nu este la sută la sută din potențial, sunt unele mici probleme și cu Rodrigues. Am lucrat la un nou stil de handbal, la un nou sistem, chiar îmi place acest sistem. Întâlnim trei echipe excepționale în grupa principală, toate trei putând avea pretenții la Final 4. Ce este important pentru noi este să ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem și să fim mai buni. Întotdeauna am mers la victorie și așa voi face și sâmbătă, la Vardar. Va fi un meci fizic, se va juca din primul până în ultimul minut. Portarii vor fi foarte importanți, defensiva noastră trebuie să fie puternică. Vardar este favorită, joacă acasă, dar noi mergem să câștigăm”.

Grupa Principală II a Ligii Campionilor pornește de la următorul clasament: 1. Buducnost 7p, 2. CSM București 5p, 3. Gyor 5p, 4. Vardar 4p, 5. Midtjylland 3p, 6. Savehof 0p.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share