Handbal feminin. Liga Nationala – sezonul 2016-2017. Tigroaicele debuteaza acasa cu Danubius Galati

Campioana Europei la handbal feminin debutează sâmbătă, de la ora 15:00 la Sala Rapid, în noua ediție a Ligii Naționale, într-un meci cu CSU Danubius Galați, în care Tigroaicele sunt gazde. Cea mai importantă competiție internă a ajuns la ediția cu numărul 59, iar CSM București poate deveni, la finele ei, a cincea echipă din istoria handbalului feminin românesc cu cel puțin trei titluri naționale consecutive. Celelalte patru cluburi care au reușit o astfel de performanță sunt Oltchim, Universitatea Timișoara, Știința Bacău și Rapid București.

Bogdan Vasiliu, director general CSM București: ”Ținând cont de forța proiectului, de rezultatele din ultimii doi ani și, mai ales, de valoarea lotului, consider că CSM București pornește favorită la câștigarea unui nou titlu național. Asta nu înseamnă că nu vom pregăti cât mai bine fiecare meci din campionatul intern și nu vom acorda respectul cuvenit fiecărui adversar. Trofeele cucerite sezonul trecut ne obligă și mai mult. Vom aduce din nou la București spectacolul unic al Ligii Campionilor și suntem convinși că suporterii vor fi și în acest sezon în număr mare alături de noi. Proiectul nostru este susținut de Consiliul General al Municipiului București, avem și un slogan, «Orașul tău. Echipa ta. CSM București». Dar cred că această echipă este acum a întregii Românii, nu doar a Bucureștiului”.

CSM București a câștigat deja primul meci oficial al sezonului, Supercupa României (23-17 cu CSM Roman), meci în care au debutat și cele cinci jucătoare nou-venite în Familia Tigrilor. Gnonsiane Niombla a fost declarată jucătoarea meciului, Camille Ayglon Saurina a devenit deja o certitudine pentru sistemul de apărare, Majda Mehmedovic a dat randament foarte bun pe extremă, atât în atac, cât și în apărare, iar Anastasia Lobach a adus un plus de forță pe semicerc. În fine, Paula Ungureanu e… Paula Ungureanu, pilonul echipei naționale. CSM București începe sezonul și cu un nou antrenor principal, în persoana lui Jakob Verstergaard.

În Liga Campionilor, CSM București face parte din Grupa C, alături de Rostov Don, campioana Rusiei (aur olimpic la Rio), Gyor din Ungaria și Midtjylland din Danemarca. Debutul Tigroaicelor în CHL va avea loc pe 16 octombrie, acasă cu Rostov.

CSM București, sezonul 2016-2017
Portari: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic, Alina Iordache
Extreme stânga: Majda Mehmedovic, Iulia Curea
Interi stânga: Linnea Torstensson, Gnonsiane Niombla, Bianca Bazaliu
Centri: Isabelle Gullden, Aurelia Brădeanu
Interi dreapta: Line Jorgensen, Camille Ayglon-Saurina, Elena Dache
Extreme dreapta: Carmen Martin, Cristina Vărzaru
Pivoţi: Oana Manea, Anastasia Lobach, Cristina Nan
Antrenor principal: Jakob Vestergaard
Antrenor secund: Adrian Vasile

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share