Handbal feminin. Liga Campionilor. Victoria sperantei: 24-22 cu Midtjylland

Tigroaicele au obţinut prima victorie mare în 2016: CSM București – FC Midtjylland 24-22 (10-12), în cel de-al doilea meci din Grupa Principală 2 a Ligii Campionilor. Cu acest succes, obținut vineri în Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu din Capitală, în fața a 3500 de spectatori care au ajutat echipa atunci când a avut nevoie, campioana României a egalat la puncte Buducnost şi Gyor în clasament (7p), care au însă un meci mai puţin disputat.

Trupa antrenată de Kim Rasmussen a muncit mult pentru a se impune în fața unui adversar puternic, care a condus chiar și cu trei goluri: 12-9 (min. 29) și 13-10 (min. 31). Portarul Sabine Englert a fost extrem de inspirată în prima repriză, iar Johanna Ahlm și Stine Jorgensen au ținut echipa daneză în viață. CSM a condus cu 7-6 (min. 17 / gol marcat de Pessoa din poartă în poartă, într-un moment în care echipa oaspete era în inferioritate și înlocuise portarul cu o jucătoare de atac) și 8-7, dar la pauză Midtjylland a intrat cu avantaj de două goluri (10-12).

În repriza a doua, valoarea individuală și revenirea pe linia de 9 metri, în atac, a suedezei Linnea Torstensson, au înclinat balanța în favoarea echipei CSM București. Torstensson a adus egalarea pe tabelă în minutul 43, scor 17-17, cu o torpilă de la mare distanţă, iar desprinderea s-a produs în minutul 50, scor 21-20, prin Oana Manea. Din acel moment, CSMB nu a mai cedat inițiativa, s-a desprins la două goluri, 23-21 (min. 58), gol Iulia Curea, diferență consemnată și la final, grație unei aruncări de la 7 metri înscrisă de Isabelle Gullden cu 30 de secunde înainte de ultima sirenă. Bella a fost de altfel principala marcatoare a campioanei României, cu 9 goluri înscrise (6 din 7 metri). Următorul joc este în 6 februarie, în deplasare, la Gyor (Ungaria).

CSM Bucureşti – FC Midtjylland 24-22 (10-12)

CSMB: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 9, Curea 3, Rodrigues 3, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 1, Torstensson 2, Nan, Vetkova, Martin 1, Manea 1, Fisker 1, Nicula. Antrenor: Kim Rasmussen

Midtjylland: Englert, Vojcic – portari; Boegelund 3, S. Jorgensen 5, Jakobsen, Jacobsen, Kristiansen 3, Mejlvang, Thorsgaard 3, Pedersen 1, Woller, Ahlm 6, Augustensen, Jensen 1, Burgaard. Antrenor: Helle Thomsen

Kim Rasmussen (antrenor CSM București): ”Vreau să felicit echipa oaspete, în acest meci nu avut nimic de pierdut, în timp ce noi aveam totul de pierdut. Nu am avut începutul de meci pe care ni l-am fi dorit, dar acest lucru s-a datorat unui adversar foarte inteligent și foarte puternic. În repriza a doua am pus mai multă presiune pe Midtjylland, am început să fim mai eficienți la linia de 9 metri, iar eu consider că aceasta a fost cheia. A fost un meci important pe care nu puteam să-l pierdem. Avem trei săptămâni până la următorul meci de Liga Campionilor, avem timp să mai lucrăm la sistemul pe care dorim să-l creăm. În final, aceste două puncte sunt extrem de importante”.

 Kristian Kristenssen (FCM antrenor secund): ”Înainte de orice, vreau să felicit CSM București pentru victorie. A fost un meci dur, cu o primă repriză bună pentru noi, în care am primit doar 10 goluri și la finele căreia am avut două goluri avantaj. În repriza a doua am făcut câteva erori, dar per ansamblu este ok, avem două goluri în minus și cred că putem mai mult în Danemarca”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share