Handbal feminin. Liga Campionilor. Seara perfecta: IK Savehof – CSMB 17-28

Handbalistele de la CSM București au obținut a doua victorie în Grupa D a Ligii Campionilor, la fel de clar ca și la debutul de săptămâna anterioară: IK Savehof (Suedia) – CSM București 17-28 (9-13). Grație acestui succes obținut la Partille, Tigroaicele urcă pe prima poziție în clasamentul grupei, grație golaverajului superior, și așteaptă regalul european cu Buducnost, de pe 1 noiembrie, de la Sala Polivalentă din București.

Jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen s-au grăbit să rezolve meciul încă din primele minute, dar mingea le-a jucat feste, astfel că gazdele au condus cu 1-0 și 2-1. Din minutul 5, CSMB și-a început recitalul, iar în șapte minute scorul a ajuns 2-7, iar mai apoi 3-8, cu 4 goluri marcate în acel moment de Line Jorgensen. Antrenorul echipei suedeze a schimbat însă registrul, cerându-le jucătoarelor sale să se apere avansat, 5-1 sau 4-2, cu Jorgensen luată om la om. Savehof a mai comprimat diferența, dar CSMB a intrat la pauză cu un avantaj de 4 goluri: 9-13.

În repriza a doua, Jorgensen, Gullden, Rodrigues, Vărzaru și Fisker și-au continuat recitalul punctând la foc continuu, în condițiile în care apărarea și-a făcut datoria (Pessoa a apărat în nota obișnuită). S-a ajuns astfel în minutul 48 la o diferență de 10 goluri, 12-22, care le asigura Tigroaicelor încă din acel moment locul întâi în grupă. S-a încheiat 17-28, iar CSMB nu arată deloc ca o debutantă în Liga Campionilor.

CSM București dorește să le mulțumească pe această cale suporterilor care au făcut deplasarea la Partille pentru a le susține pe Tigroaice. O galerie frumoasă și-a făcut simțită prezența în tribune pe tot parcursul jocului, încurajând echipa Capitalei.

CSM București: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 6, Jorgensen 6, Rodrigues 4, Fisker 3, Vărzaru 3, Da Silva 2, Bazaliu 1, Brădeanu 1, Cavaleiro 1, Martin 1, Nan, Vetkova, Fachinello.

Pentru IK Savehof au marcat J. Eriksson 4, Ekenman 3, Sand 3, Andreassen 3, Mellegard 3, Kronell 1.

În celălalt joc al grupei: MKS Selgros Lublin – Buducnost 23-31. Clasament: 1. CSM București 4p (golaveraj +23), 2. Buducnost 4p (+21), 3. IK Savehof 0p, 4. Lublin 0p.

Următoarele meciuri: Lublin – IK Savehof (30.10) și CSM București – Buducnost (01.11).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share