Handbal feminin. Liga Campionilor. O victorie care ne da sperante

Handbalistele de la CSM București și-au atins jumătate din obiectivul propus pentru sfertul de finală cu Rostov Don, din Liga Campionilor. Tigroaicele s-au impus joi pe teren propriu, scor 26-25 (11-12), în fața unui public fantastic, care a umplut tribunele Sălii Polivalente din Capitală. Returul e programat pe 9 aprilie.

Meciul a fost unul extrem de fizic, iar fiecare echipă a fost rând pe rând la timonă. Kim Rasmussen a început la linia de 9 metri cu formula obișnuită din ultimele meciuri, Brădeanu, Gullden şi Rodrigues, dar a făcut destul de repede modificări, introducând-o în teren pe Line Jorgensen, surpriza pregătită pentru această manșă. Interul dreapta a fost și principalul pericol pentru poarta rusoaicelor, șuturile ei găsind de trei ori drumul spre poartă. CSM a condus cu 7-5 (min. 15) şi 10-8 (min. 21), pe lângă Jorgensen cea mai eficientă jucătoare în prima repriză fiind Carmen Martin. Cu Ekaterina Ilina principală marcatoare, Rostov Don a revenit și a câștigat repriza cu 12-11, profitând ce câteva mingi recuperate ușor în apărare.

În partea secundă, și-a intrat în rol Linnea Torstenson. Interul stânga de la CSM a marcat câteva goluri importante, ținând echipa bucureșteană în plasa rusoaicelor, care au reușit să se desprindă la 14-16. Intrată în poartă, Mayssa Pessoa a avut câteva intervenții bune, raidurile Tigroaicelor au devenit letale, iar scorul a ajuns 19-16 (min. 41) pentru CSMB. Patru minute mai tâziu, tabela a arătat diferența maximă, 22-18 pentru echipa Capitalei, dar au urmat 9 minute în care CSM București nu a reușit să marcheze, în timp ce rusoaicele au făcut-o de șase ori: 22-24.

Într-un final dramatic, CSM s-a desprins la 26-25, dar oaspetele au beneficiat de o aruncare de la 7 metri cu 10 secunde înainte de final. Grubisic a apărat fantastic aruncarea Ekaterinei Ilina, iar pe contraatac, Oana Manea a avut șansa de a mai pune un gol pe tabelă. A tras însă de la distanță, în criză de timp, iar portarul advers a parat. CSMB este astfel prima echipă care reușește să o învingă pe Rostov Don în actuala ediție a Ligii Campionilor.

CSM Bucureşti – Rostov Don 26-25 (11-12)

CSM: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 3, Curea 2, Rodrigues 3, Jorgensen 3, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 2, Torstenson 5, Nan, Vetkova, Martin 5, Manea 1, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Rostov: Lunde, Sedoykina – portari; Slivinskaya 1, Managarova 3, Petrova 2, Sen 5, Punko, Sudakova, Bobrovnikova 1, Makeeva, Kiseleva, Shymkute 1, Ilina 9, Stepanova, Avdekova, Borshchenko 3. Antrenor: Jan Leslie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share