Handbal feminin. Liga Campionilor – etapa 4. Thriller la Podgorica: Buducnost – CSM Bucuresti 23-23

Campioana României la handbal feminin a obținut duminică o remiză foarte importantă în deplasarea de la Podgorica, în etapa a 4-a a Grupei D din Liga Campionilor: Buducnost – CSM București 23-23 (12-13).

Învinse la București de campioana Europei (22-28), Tigroaicele au decolat spre Podgorica cu gândul de a-și lua revanșa. Poate că puțini le-ar fi dat speranțe, însă jucătoarele și stafful tehnic au crezut cu tărie în șansa lor. Iar ceea ce s-a întâmplat pe teren, la Podgorica, le-a confirmat așteptările. CSM București a luptat fantastic și a plecat din Muntenegru cu un punct uriaș, care poate cântări enorm în lupta pentru calificarea în Final 4. CSMB are deja asigurată prezența în grupa principală II, iar dacă va câștiga partida cu Savehof de pe 20 noiembrie, de la București, va promova în faza următoare cu cinci puncte.

La Podgorica, CSM a punctat prima, prin Oana Manea, bine găsită de Gullden. Suedeza a fost numărul unu în atac, ea coordonând perfect partitura tactică gândită de Kim Rasmusse. Punctul forte a fost însă apărarea. Blocul central a reușit anihilarea masivului pivotul Cvijic, iar de câte ori mingea ajungea la interii de forță ai campioanei Europei, Neagu și Bulatovic, câte o jucătoare ieșea imediat din blocul defensiv pentru a bloca acțiunea. Ceea ce a trecut de blocaj s-a oprit deseori în paradele portarului Jelena Grubisic. Croata a fost introdusă inspirat în poartă și a apărat inclusiv două aruncări de la 7 metri.

După ce a condus la pauză cu 13-12, CSM s-a desprins în partea a doua la 20-17, min. 41. Au urmat 15 minute incredibile, în care CSM nu a reușit să mai desfacă apărarea adversă, în timp ce Buducnost a punctat de trei ori, profitând și de eliminările din tabăra echipei bucureștene (CSM a avut 8 minute de inferioritate în total, față de niciunul în tabăra cealaltă). În minutul 57, Fisker a reușit să spargă ghinionul, după ce a urmărit bine o minge respinsă de portarul advers, iar ultimele minute s-au jucat într-o tensiune fantastică. Jorsensen (21-22, min. 58) și Rodrigues (22-23, min. 59) au ținut CSM-ul în avantaj, dar gazdele au egalat din aruncare de la 7 metri, când mai erau 40 de secunde de joc, beneficiind și de un om în plus pe teren. Când mai erau 18 secunde, Kim Rasmussen a cerut time-out inspirat, chiar când arbitrii au acordat un fault pe atacul nostru. În secundele rămase, CSMB a păstrat mingea până la final, obținând un punct mare.

Vineri, pe 13 noiembrie, CSMB va juca în deplasare la Lublin, penultimul meci din Grupa D. Tot în etapa a 4-a, Savehof – Lublin 27-24. Clasament: 1. Buducnost 7p, 2. CSM București 5p, 3. Savehof 4p, 4. Lublin 0p.

Buducnost – CSM Bucureşti 23-23 (12-13)

Buducnost: Zderic, Nenezic – portari; Petrovic 2, Pletikosic, Neagu 4, Jaukovic 1, Kovacevic, Malovic, Bulatovic 8, Ramusovic, Cvijic 3, Mehmedovic, Pavicevic 1, Achruk 2, Raicevic 2. Lazovic. Antrenor: Dragan Adzic

CSM Bucuresti: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 7, Curea, Da Silva 4, Rodrigues 2, Jorgensen 5, Vărzaru, Bazaliu, Brădeanu 1, Nan, Vetkova, Martin 2, Manea 1, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share