Handbal feminin. Liga Campionilor. Deschidem cu un ”Final 4”!

Liga Campionilor, Grupa C: CSM București – Rostov Don (Rusia). Duminică, 16 octombrie, ora 18:00, Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu București

CSM București a încheiat cu un Final 4 ediția trecută a Ligii Campionilor și începe cu un alt ”turneu” de acest gen chiar din faza grupelor. Plecată din urna a doua la tragerea la sorți, campioana Europei a nimerit într-o grupă cu Gyor (Ungaria), FC Midtjylland (Danemarca) și Rostov-Don (Rusia). Adică un ”Final 4” în miniatură chiar de la început. Doar trei formații din cele patru se vor califica în grupa principală, astfel că bătălia se anunță foarte dură încă din primele șase săptămâni ale competiției.

Teoretic, toate cele trei adversare au de luat o revanșă în fața echipei CSM București, după ce le-a eliminat pe rând, sezonul trecut, în drumul spre câștigarea Ligii Campionilor. Sezonul trecut, ”Tigroaicele” au fost privite și primite ca niște debutante în competiție. Anul acesta, toată lumea le va urmări ca pe niște campioane și cu siguranță că acest lucru va naște orgolii în plus, adrenalină la fiecare joc în parte.

În tentativa de a-și apăra trofeul Ligii Campionilor, CSM București pornește la drum cu un alt antrenor, dar și cu cinci jucătoare noi. După plecarea lui Kim Rasmussen, care a dat curs unei oferte venite de la Federația Ungară de Handbal, campioana Europei s-a orientat tot către un tehnician danez, Jakob Vestergaard. Un antrenor titrat, care a mai lucrat cu CSM București din postura de director tehnic, dar mai ales un antrenor care știe deja rețeta succesului. Vestergaard a câștigat Liga Campionilor cu Viborg în doi ani consecutivi, 2009 și 2010.

Apoi, patru din cele cinci jucătoare care au fost aduse la echipă în pauza competițională au jucat în Liga Campionilor în ultimii 2 ani. Majda Mehmedovic a și câștigat trofeul în 2015 cu Buducnost, Paula Ungureanu și Anastasiya Lobach au ajuns până în sferturile de finală cu HCM Baia Mare, iar Gnonsiane Niombla a marcat 66 de goluri în sezonul trecut pentru Fleury Loiret. Singurul new-entry în Liga Campionilor este Camille Ayglon-Saurina, dar și în cazul interului dreapta se poate vorbi de o experiență bogată la cel mai înalt nivel. Pintre altele, handbalista a jucat, în luna august, finala Jocurilor Olimpice, din echipa Franței făcând parte și Niombla. Așadar, lotul CSMB pare la prima vedere cel puțin la fel de competitiv ca în sezonul trecut, dacă nu chiar mai bine acoperit pe posturi.

Din păcate, chiar înainte de debutul Ligii Campionilor, CSMB a pierdut o jucătoare importantă. Line Jorgensen s-a accidentat în Danemarca, la un meci al naționalei sale, și va suferi o operație la mâna de aruncare. Ea va lipsi cel puțin cinci luni.

Debutul în Liga Campionilor este cu Rostov-Don, echipă care la rândul ei s-a întărit substanțial, în frunte cu Anna Vyakhireva, MVP-ul JO de la Rio, Ana Paula Rodrigues, campioană a Europei cu Tigroaicele, și mai vechea cunoștință Alexandrina Barbosa. Nu va fi deloc un meci ușor, dar echipa noastră este capabilă să gestioneze astfel de bătălii. HAI CSM București!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share