Handbal feminin. Liga Campionilor. CSMB, prima victorie : 33-21 cu MKS Lublin

Campioana României la handbal feminin și-a făcut debutul în cea mai importantă competiție inter-cluburi cu un succes clar, obținut vineri, în Sala Polivalentă din Capitală, în fața a 3500 de spectatori. Liga Campionilor, grupa D: CSM București – MKS Selgros Lublin 33-21 (14-13).

Tigroaicele au părut un pic apăsate de tracul debutului, iar primele două mingi trimise spre poarta polonezelor au lovit doar bara. Din fericire, apărarea a funcționat perfect, astfel că în primele 15 minute, CSMB s-a desprins la 8-5, ultimele trei goluri fiind marcate consecutiv de Line Jorgensen. Au urmat șapte minute bune ale CSMB, iar scorul a ajuns 13-8 (min 21). Meciul s-a complicat însă un pic pentru Tigroaice, care s-au relaxat până la pauză. Lublin a recuperat gol după gol, comprimând scorul la 14-13 după 30 de minute.

Începutul reprizei secunde i-a aparținut Cristinei Vărzaru. Tripla câștigătoare a Ligii Campionilor cu Viborg a predat excelent cartea contraatacului și cu patru goluri marcate în zece minute a ajutat CSM-ul să se desprindă decisiv. În poartă, Jelena Grubisic și-a făcut și ea datoria – a apărat bine și a marcat o dată din poartă în poartă, iar balanța s-a înclinat definitiv spre echipa gazdă. Line Jorgensen a punctat și ea la foc continuu, și-a intrat în mână și Rodrigues, iar campioana României a sprintat spre prima ei victoria în grupa D a Ligii Campionilor: 33-21.

Au marcat pentru CSM: Pessoa, Gubisic 1 gol – portari; Rodrigues 6, Jorgensen 6, Vărzaru 6, Gullden 5, Martin 3, Fisker 3, Brădeanu 2, Da Silva 1, Curea, Bazaliu, Nan, Fachinello, Vetkova, Manea.

Pentru Lublin au punctat: Gega 5, Niedzwiedz 5, Quintino 4, Szarawaga 4, Skrzyniarz 2, Rola 1.

Cristina Vărzaru: ”Suntem un pic obosite dar bucuroase pentru această victorie. Am avut unele momente de cădere, poate din cauza emoțiilor debutului, poate că am vrut să facem mai mult, pentru a mulțumi publicul care a venit să ne susțină. La meciurile următoare sunt sigură că vom scăpa de aceste emoții și vom evolua cât mai aproape de valoarea noastră maximă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share