Handbal feminin. Derby respectat: CSM Bucuresti – HCM Baia Mare 24-21. Tigroaicele, neinvinse la finele turului

Campioanele României la handbal feminin și-au adjudecat derbyul Ligii Naționale: CSM București – HCM Baia Mare 24-21 (15-12). Partida a contat pentru etapa a 13-a, astfel că Tigroaicele încheie prima parte a campionatului din postura de lideri neînvinși ai competiției. Jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen au acumulat 39 de puncte, golaveraj +121, fiind urmate de HCM Baia Mare, cu 36 de puncte (+109) și Dunărea Brăila, cu 27 de puncte.

Începutul de meci a fost al Katarinei Jezic, pivotul băimărencelor punând primele două goluri pe tabelă (0-2). CSM a răspuns imediat prin Line Jorgensen. Puternicul inter dreapta și-a reglat tirul spre poarta adversă și a marcat patru din primele cinci goluri ale campioanei.

În minutul 11, CSM conducea cu 6-5, iar lucrurile păreau că merg bine pentru echipa condusă de Kim Rasmussen. Au urmat însă șase minute mai puțin inspirate în atac, iar Baia Mare a punctat de patru ori consecutiv: 6-9. Momentul de slăbiciune a trecut însă repede, iar paradele Mayssei Pessoa – excelentă în acest meci, cu 17 intervenții adunate până la final -, dublate de golurile reușite de Jorgensen, Brădeanu, Da Silva, Gullden și Rodrigues au făcut ca CSMB să intre la pauză cu avantaj de 3 goluri.

În repriza a doua, CSM a gestionat cu maturitate situația de pe teren, punctând atunci când trebuia. Avantajul a crescut chiar la 4 goluri, 20-16 (min. 45), repetat apoi la 23-19 și 24-20 (min. 58). În ultimul minut, CSM a avut atacul și putea să încheie meciul cu plus cinci goluri, dar Baia Mare a înscris pe contraatac. Scor final: 24-21. Pe foaia de joc a apărut pentru prima oară în ultimul timp și Linnea Tostenson, însă suedeza nu e încă aptă să joace la nivelul unui asemenea meci, după intervenția de la genunchi.

Kim Rasmussen (antrenor CSM București): ”Sunt mulțumit de apărare și de ultimele 15 minute din prima repriză. Nu sunt mulțumit de faptul că am câștigat cu numai trei goluri. Am avut șansa de a ne impune la cinci sau chiar șase goluri. A fost un meci încărcat de emoții, iar acestea influențează de obicei jocul. În concluzie este bună o victorie la trei goluri. Mai avem un singur meci (nota clubului – meciul de Liga Campionilor cu Savehof, vineri, ora 18:00, la Sala Dinamo), după care urmează o pauză lungă, datorată Campionatului Mondial. La revenire, o vom lua de la zero și sperăm să le avem alături de noi și pe Linnea Torstenson, și pe Deonise Fachinello, ambele nerefăcute în acest moment”.

Aurelian Roșca (antrenor HCM Baia Mare): ”Putem recupera acasă cele trei goluri de aici, cu condiția să eliminăm greșelile făcute. Vreau să felicit ambele echipe pentru jocul prestat. A fost meciul Mayssei Pessoa”.

CSM București. Mayssa Pessoa, Alina Iordache, Jelena Grubisic – Isabelle Gullden 5, Fernanda da Silva 3, Ana Paula Rodrigues 2, Line Jorgensen 7, Linnea Torstenson, Cristina Vărzaru, Bianca Bazaliu, Aurelia Brădeanu 3, Cristina Nan, Ekaterina Vetkova 1, Carmen Martin 1, Oana Manea 1, Maria Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

HCM Baia Mare. Paula Ungureanu, Ionica Munteanu – Alexandra do Nascimento 2, Melinda Geiger 4, Ana Maria Tănăsie 3, Allison Pineau 3, Gabriela Szucs, Lois Abbingh 2, Gabriela Perianu 1, Valentina Elisei Ardean, Katarina Jezic 4, Elena Gjeorgijevska, Luciana Marin 2, Timea Tătar, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu. Antrenor: Aurelian Roșca

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share