Handbal feminin. Cu ochii pe Olimpice! Cinci Tigroaice si antrenorul Kim Rasmussen joaca pentru Rio

Întreaga atenţie a handbalului internaţional este îndreptată în aceste zile către turneele de calificare la Jocurile Olimpice. CSM Bucureşti este implicată direct, având nu mai puţin de cinci jucătoare plus antrenorul Kim Rasmussen, care vor evolua la sfârşitul acestei săptămâni în turneele de la Aarhus (Danemarca) şi Astrakhan (Rusia). Ba chiar, Tigroaicele sunt adversare între ele.

Naționala României debutează astăzi (vineri) la turneul de la Aarhus. Echipa tricoloră, din care fac parte Aurelia Brădeanu și Oana Manea, întâlnește Danemarca (fără Maria Fisker în lot, de data aceasta). Linia se va trage duminică, după meciul cu Muntenegru, când sperăm ca naționala României să obțină biletul pentru Jocurile Olimpice. În turneul de la Astrakhan, cel puţin un component al CSMB va rămâne în afara competiţiei supreme de la Rio, care se va desfăşura în luna august. Faţă în faţă se vor afla Ekaterina Vetkova (Rusia), Isabelle Gullden, Linnea Torstensson (ambele Suedia) şi Kim Rasmussen (selecţioner Polonia).

România şi Danemarca fac parte din Grupa B, alături de Muntenegru şi Uruguay. De remarcat faptul că handbalista daneză Line Jorgensen, aflată în perioada de recuperare, a rămas în Bucureşti. Polonia, Rusia şi Suedia sunt adversare în Grupa C, din care mai face parte şi exotica selecţionată a Mexicului. Din fiecare grupă se califică la Jocurile Olimpice primele două selecţionate. A treia grupă, care se desfăşoară la Metz, este formată din Franţa, Olanda, Japonia şi Tunisia.

În acest moment, CSM Bucureşti are deja patru jucătoare calificate pentru competiţia de la Rio, Carmen Martin (Spania), Mayssa Pessoa, Franca da Silva şi Ana Paula Rodrigues (toate cu Brazilia).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share