Handbal feminin. CSM Bucuresti pierde cu Gyor, dupa doua reprize diferite

Reeditarea finalei Ligii Campionilor 2016 s-a încheiat cu victoria echipei maghiare: CSM București – Gyor 24-27 (13-9). Partida a contat pentru etapa a treia a Grupei C a Champions League și s-a desfășurat într-o atmosferă fantastică. 5000 de spectatori au luat cu asalt Sala Polivalentă din Capitală, iar timp de 60 de minute au susținut superb echipa campioană a României. La spectacol au contribuit și o sută de suporteri maghiari.

Jocul s-a ridicat la nivelul pretenţiilor celor două cluburi, partida fiind demnă de un joc din Final 4. CSM București a avut o primă repriză fantastică. Apărarea a fost mobilă și agresivă în limita regulamentului, iar în atac toate golurile primei reprize au fost marcate fie prin pătrunderi, fie prin angajarea pivotului. Practic, CSM nu a marcat nici măcar o dată de la linia de 9 metri în primele 30 de minute. De partea cealaltă, Gyor a plătit tribut jocului dur din apărare, care le-a determinat pe cele două arbitre să dicteze cinci eliminări de câte două minute în tabăra oaspetelor.

Jelena Grubisic a fost îngerul păzitor al primei reprize şi tot ea a dat startul iureşului, cu un gol devenit specialitatea casei, din propria poartă. Pe o superioritate numerică, CSM Bucureşti a făcut un 3-0 şi a fost pentru câteva minute de neoprit. De la golul portarului, în minutul 17, la scorul de 7-7, gazdele s-au desprins la 12-8 în minutul 26. Diferenţa de patru goluri, 13-9, s-a înregistrat şi la pauză.

La reluare, Gullden a înscris pentru 14-9 (diferența maximă), dar Ambros Martin a făcut o schimbare inspirată. Cu două eliminări în prima repriză, brazilianca Amorim a fost utilizată în partea secundă numai în atac, iar interul stânga a dat tonul revenirii pentru Gyor. Handbalista a început să înscrie cu regularitate goluri de la 9 metri. În acelaşi timp, CSMB şi-a pierdut luciditatea în atac, iar ratările au alternat cu greşelile individuale.

Astfel, Gyor a restabilit egalitatea în minutul 40, scor 16-16, iar după câteva minute s-a desprins la 21-18. În poarta CSM Bucureşti a intrat Paula Ungureanu, care şi-a făcut simţită prezenţa printr-o paradă la 7 metri, în faţa lui Gorbicz. Reuşitele portarului, şapte la număr într-un interval de 12 minute, nu au fost însă dublate şi de reuşite în atac, doar Torstensson având o eficienţă bună. CSM Bucureşti a revenit doar până la 24-25 în minutul 58, dar  perechea norvegiană Mork – Loke a înclinat balanța definitiv.

Gyor s-a impus cu 27-24 şi, cu 6 puncte, pare că s-a desprins în câştigătoare a grupei încă de la jumătatea competiţiei în faza grupelor. Pentru CSM Bucureşti urmează săptămâna viitoare deplasarea de la Gyor. ”Încă nu e nimic pierdut. Mai avem trei variante. Victorie la Gyor, victorie la Rostov sau să câtigăm acasă cu Midtjylland”, a declarat antrenorul Tigroaicelor, Jakob Vestergaard.

CSM: Grubisic, Ungureanu, Iordache – portari; Gullden 4, Curea, Dache, Ayglon-Saurina 3, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 2, Torstenson 4, Manea 2, Martin 2, Niombla 1, Lobach 3, Mehmedovic 1. Antrenor: Jakob Vestergaard

Gyor: Grimsbo, Kiss – portari; Loke 5, Varga, Harsfalvi, Mork 2, Korsos 3, Gorbicz 4, Amorim 5, Orban, Groot 2, Broch, Bodi 6, Puhalak. Antrenor: Ambrosio Martin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share