Handbal feminin. CSM Bucuresti a fost invinsa de FC Midtjylland in etapa a doua a Ligii Campionilor

CSM București a suferit prima înfrângere în Liga Campionilor, după o serie de cinci meciuri, în care a câștigat inclusiv trofeul în luna mai, la Budapesta. Într-o partidă desfășurată sâmbătă seara la Ikast, campioana României a fost învinsă de FC Midtjylland cu 24-21, același scor cu care Tigroacele se impuseseră în prima etapă a Grupei C cu Rostov Don.

Partida a debutat sub semnul echilibrului și cu multe ratări de ambele părți, în prim-plan fiind cei doi portari, Paula Ungureanu și Sabine Englert. După 3-3 în minutul 10, gazdele s-au desprins pentru prima dată la două goluri, scor 5-3, profitând de trei ratări consecutive ale interului Linnea Torstensson.

Poarta CSM București a fost la înălțime, inclusiv la aruncările de la 7 metri, astfel că fetele lui Jakob Vestergaard au revenit pe tabela de marcaj câteva minute mai târziu. De la 5-5 (min 21) s-au înregistrat alte patru egalități, ultimul cuvânt al reprizei aparținându-i campioanei României, care a înscris prin Carmen Martin golul cu care a intrat în avantaj la cabine: 10-9.

La reluare, Tigroaicele s-au desprins pentru prima dată, dar și singura dată în meci, 11-9, cu un gol înscris de la mare distanță de Bianca Bazaliu. Pe fondul unei lipse de concentrare la următoarele faze, în care CSM a pierdut destul de ușor mingea în atac, FC Midtjylland a întors rezultatul pe contraatac și a luat chiar un avans substanțial, 15-12 (min. 38). Linnea Torstensson și-a reglat tirul, egalitatea a fost restabilită la 15-15 în minutul 41, dar echipa noastră a avut o mare problemă în această partidă, nu a avut constanță în joc.

Ultimele 15 minute au aparținut formației gazde, care a speculat toate nesincronizările din jocul adversarului, motiv pentru care s-a desprins la 23-19 (min 57). Pe fondul unei evoluții mai modeste, CSM București s-a recunoscut învinsă la final cu 24-21. Această înfrângere poate fi anulată la sfârșitul primei faze a competiției, dacă FCM nu se califică în Main Round.

FC Midtjylland – CSM București 24-21 (9-10)

FCM: Englert, Thorn – Ellebaek, S. Jorgensen 4, Blohm, Petersen, Jacobsen 1, Kristiansen 5, Linden, Pedersen 2, Woller 1, Augustesen 2, Jensen 5, Jonsdottir, Burgaard 1, Buceschi 3

CSM: Ungureanu, Grubisic, Iordache – Gullden 4, Curea, Dache, Ayglon, Bazaliu 1, Brădeanu, Torstensson 3, Martin 5, Manea 1, Niombla 4, Lobach 2, Mehmedovic 1.

Pentru CSM București urmează acum reeditarea Ligii Campionilor cu Gyor, într-o dublă partidă. Primul episod se va desfășura vineri – 28 octombrie, în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 18:00. Până atunci, campioana Europei va juca și un meci de campionat, marți, cu HCM Rm. Vâlcea, în Sala Rapid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share