Handbal feminin. CSM Bucuresti a deschis noul sezon al Ligii Campionilor cu o victorie mare: scor 24-21 cu Rostov-Don

Campioana Europei și-a respectat blazonul în primul meci după ce a cucerit trofeul la Budapesta și a câștigat cu 24-21 partida cu Rostov Don, disputată în cadrul Grupei C. În față i-a stat una din cele două formații votate de experții EHF principala favorită la câștigarea Ligii Campionilor în acest sezon.

CSM București a suferit două pierderi importante înaintea acestui joc, Line Jorgensen și Cristina Vărzaru, dar și-a făcut foarte bine temele pentru un adversar care arată la fel de bine pe hârtie ca și echipa noastră. După un început de joc echilibrat, Tigroaicele au preluat inițiativa din minutul 10 și nu au mai cedat-o până la final. Portarul Grubisic și Majda Mehmedovic au profitat de greșelile adversarei la jocul 7 cu 6 în atac și au marcat goluri ușoare, cu poarta goală, cu care au realizat prima desprindere din meci: 5-3 (min. 10).

Aceste goluri, dar și altele au venit pe fondul unui joc foarte bun de apărare făcut de CSM București, care a reușit să blocheze o linie de 9 metri a rusoaicelor care au plimbat foarte rapid mingea, dar nu au reușit să creeze și spațiile dorite pentru a pătrunde. Până la pauză, campioana României s-a desprins și la 3 goluri (11-8, min. 24), dar după 30 de minute avantajul a mai scăzut puțin: 12-10. Ultima impresie artistică a venit tot de la portarul Grubisic, autoare a unui alt gol din poartă în poartă.

În repriza a doua, CSM București a ieșit la fel de motivată și nu a făcut risipă de energie. După ce a avut 15-12 în minutul 38, au urmat câteva acțiuni de atac mai greu închegate, iar Rostov a avut răspuns: 16-16, min. 43. A fost și singurul moment în care formația rusă a mai contat în acest joc. În poarta CSM București a intrat Paula Ungureanu și cu trei intervenții de unu la unu a dat din nou elan colegelor în atac, diferența de 3 goluri fiind refăcută: 21-18, min. 53. Până la final, CSM București nu a mai făcut nicio concesie, a evoluat ca o adevărată campioană a Europei, a insistat mult pe jocul cu pivotul care i-a ieșit, iar la final a obținut o victorie mare: 24-21

CSM Bucureşti – Rostov Don 24-21 (12-10)
CSMB: Grubisic 2, Ungureanu, Iordache – portari; Gullden 6, Curea, Ayglon-Saurina, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 2, Martin 2, Manea 1, Niombla 2, Lobach 4, Mehmedovic 5.

Rostov: Lunde, Mekhdieva – portari; Slivinskaya, Managarova 1, Petrova, Sen, Rodrigues 2, Vyakhireva 1, Bobrovnikova 2, Makeeva, Chernoivanenko, Dembele 4, Ilina 6, Grigel, Barbosa 5, Borshchenko.

Declarații după meci:

Isabelle Gullden: ”Secretul acestei victorii a fost apărarea și poarta, care au fost la înălțime. Ne bucurăm că am debutat cu dreptul”.

Jakob Vestergaard: ”A fost un meci foarte dificil, dar ne-am așteptat la acest lucru. Ambele echipe s-au luptat extraordinar, sunt mulțumit cu performanța de la finalul partidei. Înaintea acestui joc le-am pierdut pe Line Jorgensen și Cristina Văzarzu, a trebuit să improvizăm. Paula Ungureanu a intrat și a închis poarta, a fost decisivă pentru stabilirea rezultatului final”.

Jelena Grubisic: ”Vreau să felicit echipa din Rostov pentru meciul bun și pentru această luptă fantastică. Cred că am jucat bine, cu suișuri și coborâșuri, dar important este că am câștigat. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit în tribune să ne susțină, au fost cu adevărat un jucător în plus și au creat o frumoasă atmosferă”.

Următorul meci în Liga Campionilor este sâmbătă – 22 octombrie în deplasare cu FC Midtjylland.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share