Handbal feminin. CSM Bucuresti a castigat un punct cu Larvik in Liga Campionilor, intr-un final incendiar

Debutul echipei feminine de handbal CSM București în grupa principală 2 a Ligii Campionilor nu a fost așa cum și l-a dorit toată lumea, cu o victorie. Dar după cum a arătat partida cu Larvik, cel puțin în repriza secundă, campioana României a reușit să câștige totuși un punct: scor final 26-26.

Campioana Norvegiei și-a vândut scump pielea în București, chiar dacă a efectuat deplasare cu un lot mai redus numeric. Larvik a dat un semnal puternic încă din primele minute, când s-a desprins la 2 goluri (scor 3-1). Dar Tigroaceile și-au găsit repede ritmul și pe fondul unor mingi recuperate în apărare au întors rezultatul și s-au desprins la 9-5 (min. 19).

Atacul în pozițional a fost cu anumite erori, iar CSM București a fost din nou taxată de Larvik. Adversara a intrat în avantaj la cabine cu un gol marcat în ultima secundă, 13-12. Acel gol avea să lucreze nefericit la moralul gazdelor, care au avut probleme la reluare și s-au văzut conduse cu 16-12 în minutul 35. Diferența putea fi chiar și mai mare, dar Paula Ungureanu a apărat admirabil, iar CSM București a rămas în meci.

Gnonsiane Niombla a iuțit ritmul, iar apărarea norvegiană a început să cedeze. În minutul 51, CSM București a restabilit egalitatea la 21-21, dar nici în acest moment al jocului nu s-au reglat toate aspectele. Adversara s-a desprins din nou la 3 goluri, astfel că finalul a fost trăit cu sufletul la gură și cu speranța unei răbufniri de mare campioană. CSM București a strâns rândurile la timp și pe fondul unei mobilizări exemplare, a unui public care a susținut-o necondiționat, a reușit să înscrie trei goluri consecutive în ultimele două minute, de la scorul de 23-26. Astfel, echipa lui Aurelian Roșca a scos un punct important, iar calculele din grupă nu s-au schimbat foarte mult.

Aurelian Roșca, antrenor CSM București:

”Cred că în jocul de atac n-am avut o dinamică destul de mare, am pierdut multe mingi la organizarea atacului. După cum au arătat ultimele 15 minute putem spune că am câștigat un punct azi. De acum nu mai avem voie să facem pași greșiți”

Linnea Torstensson, inter CSM București

”Sunt dezamăgită de rezultat, dar dacă ar fi să remarc totuși ceva este modul cum am gestionat finalul, când am recuperat o diferență de 3 goluri. Trebuie să îmbunătățim jocul până la următoarea partidă

CSM București – Larvik 26-26 (12-13)

CSM: Ungureanu, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 7, Curea, Dache, Ayglon 4, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 5, Martin 2, Manea, Niombla 5, Lobach, Mehmedovic 3, Bohme.

Larvik: Toft, Hasanic, Dias Moreschi – portari; Anja Hammerseng-Edin 1, Frafjord 1, Gro Hammersend-Edin 2, Riegelhuth 5, Johansen, Breistol 4, Lowe, Stange 3, T. Mork 3, Kurtovic 7.

Următoarea partidă a echipei CSM București în Liga Campionilor este pe 4 februarie, în deplasare, cu Krim Ljubljana. Până atunci, Tigroaicele vor juca luni, în Liga Națională, cu CSM Roman, joc care va avea loc în deplasare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share