Handbal feminin. Cristina Vărzaru: ”Dorim să lăsăm numele CSMB în istoria handbalului de elită”

Echipa feminină de handbal CSM București debutează vineri în grupa D a Ligii Campionilor. Jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen întâlnesc pe teren propriu, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Caăitală, echipa poloneză MKS Selgros Lublin, într-un meci ce deschide practic sezonul EHF Champions League 2015-2016.

Triplă câștigătoare a Ligii Campionilor cu Viborg, Cristina Vărzaru vorbește despre așteptările sale de la acest sezon european și evaluează meciurile din Grupă cu Lublin, Savehof și cu campioana en titre, Buducnost.

 

Cristina, ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?

Liga Campionilor este competiția supremă, ce reunește tot ce e mai valoros în handbal la ora actuală, jucători sau antrenori.

Ai câștigat de trei ori competiția, cu Viborg. Dintre cele trei trofee este vreunul mai special pentru tine?

Fiecare trofeu al Ligii câștigat înseamnă foarte mult pentru mine. Înseamnă muncă, sacrificii, încredere, dragoste pentru acest sport, atașament pentru clubul Viborg, care mi-a oferit o viață profesionistă în care nu mi-a lipsit nimic și de unde am avut foarte multe de învățat.

În ediția 2009/2010 a Ligii Campionilor ai marcat 101 goluri, un total fabulos. Poți spune că a fost anul de vârf al carierei tale?

Da, probabil că pot numi sezonul 2009-2010 vârful carierei mele sportive.

Varzaru_webPoate fi CSM București un nou Viborg în Europa?

CSM București este un club nou. Cu toții ne dorim să lăsăm numele acestui club în istoria handbalului de elită. Am început să construim, să aducem trofee pe plan intern, dar e nevoie de continuitate, pentru că înalta performanță nu se realizează peste noapte, iar menținerea în vârful ierarhiilor europene e un drum și mai greu de parcurs decât cel al primei ajungeri în vârf.

Cum vezi meciurile din grupă, cu Lublin, Savehof și Buducnost?

Vor fi niște meciuri pe cinste în grupă. Toate cele 3 adversare sunt valoroase, au experiență de Liga Campionilor, Buducnost e și câștigătoare a trofeului, deci clar nu trebuie ratate de iubitorii handbalului.

Crezi că după rezultatele de la Bucharest Trophy celelalte echipe sunt atenționate în ceea ce privește forța CSMB?

Cred că valoarea individuală a jucătoarelor ce alcătuiesc echipa CSM București și rezultatele obținute sezonul trecut în campionat, precum și la cele două ediții ale Bucharest Trophy, au dat semnale pozitive în ceea ce privește potențialul acestei echipe.

CSMB este o echipă tânără, aflată la prima experiență în Liga Campionilor. Contează acest aspect?

În mod cert că experiența contează. CSM București se află la prima încercare de a răzbate în Liga Campionilor, însă multe din jucătoarele componente au ani mulți de experiență și multe titluri câștigate. Cred că este un mix interesant, pentru că experiența unora și exuberanța altora pot duce la realizări frumoase.

Revii după patru ani în Liga Campionilor. Ce așteptări ai de la acest sezon?

Îmi doresc enorm să câștig Liga Campionilor și în România.

Care consideri că este atuul numărul unu al CSMB și de ce ar fi nevoie pentru calificarea în Final 4?

Atuul acestei echipe este dat de valoarea jucătoarelor ce o compun. Însă drumul spre Final 4 va fi foarte greu. E nevoie de sănătate, de inspirație, de puțin noroc, de foarte foarte multă muncă și nu în ultimul rând de stabilitate financiară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share