Handbal feminin. Camille Ayglon intra in familia “Tigroaicelor”. Jucatoarea din nationala Frantei a semnat pe un sezon cu CSMB

CSM Bucureşti a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, un nou transfer pentru sezonul 2016-2017, cel al interul dreapta Camille Ayglon Saurina. În vârstă de 30 de ani, jucătoarea din naţionala Franţei vine de la Nimes şi are ambiţii mari alături de „tigroaice”.

„Pentru mine este primul contract în afara Franţei şi îmi doresc să câştig cât mai multe trofee cu CSM Bucureşti. Aveam nevoie de noi obiective, CSM București este o echipă calificată în turneul Final 4 al Champions League și are ambiții mari în continuare. Știu câte ceva despre handbalul românesc și România. Am avut colege două jucătoare din România, Mădălina Simule și Ionela Stanca. Am vorbit și cu Gnonsiane Niombla, care a fost cu ceva timp în urmă la București. I-am cerut părerea și selecționerului Franței, Olivier Krumbholz”, a declarat cea de a doua jucătoare franceză ce va evolua la CSM București în sezonul viitor, după Gnosiane Niombla, care va veni de la Fleury Loiret.

„Ne-am dorit foarte mult acest transfer, în condiţiile în care Camille Ayglon este jucătoare de mâna stângă. Aveam nevoie de o jucătoare pe acest post. Sper să ne ajute în viitorul sezon. Este pentru pentru prima dată când vine în România, iar eu îi urez bun venit și mult succes! Este vorba de un prim an de contract, 2016-2017, după care vom vedea ce va urma. Noi vom încerca să o ajutăm cu integrarea şi cu celelalte formalităţi”, a punctat team-managerul Nicolae Luca. Camille Ayglon Saurina va juca la CSMB cu tricoul cu numărul 11, pe care team-managerul Nicolae Luca i l-a oferit simbolic în cadrul conferințe de prezentare. ”Este un tricou pe care l-a ales Camille”, a precizat Nicolae Luca.

La conferința de presă a fost prezent și antrenorul Kim Rasmussen. ”Cred că este fantastic că CSM București transferă jucătoare valoroase, cum este Camille Ayglon. Echipa va arăta impresionant pentru următorul sezon. Cu siguranță, CSM se va bate din nou pentru turneul Final 4 al Champions League”.

ayglon1CARTE DE VIZITĂ
Camille Ayglon Saurina
Data și locul nașterii: 21 mai 1985, Avignon (Franța)
Post: inter dreapta
Echipe unde a jucat: 2003-2008 Nimes, 2008-2010 HB Metz, 2010-2016 Nimes
Prima convocare la naționala Franței: 2007 (158 meciuri – 334 goluri)
Performanțe: vicecampioană mondială 2009 și 2011; locul 5 la JO 2008 și 2012; campioană a Franței în 2009 cu Metz; de două ori aleasă cel mai bun inter dreapta din campionatul Franței

”Am încercat să transferăm și jucătoare românce de valoare, dar ne-au refuzat”

Întrebat despre îndreptarea atenției Clubului Sportiv Municipal București către Franța, team-managerul Nicolae Luca a dezvăluit că au fost făcute oferte și către mai multe jucătoare românce de valoare, dar că negocierile nu s-au finalizat prin semnarea unor contracte: ”Sincer, eu mi-aș dori un CSM București format din jucătoare românce. 90-95 la sută ar fi extraordinar. Din acest punct de vedere aș vrea să subliniez un lucru. Am încercat să transferăm jucătoare bune, românce. Să nu credeți că CSM s-a uitat exclusiv spre jucătoare străine. Am rămas însă dezamăgiți, în condițiile în care am făcut aceste oferte și jucătoarelor românce, puteți să vă gândiți la oricine, că ați avea dreptate, și totuși aceste jucătoare nu au venit. Or, acest lucru mă face să mă gândesc că teama de concurență, în cazul unora, a dus la refuzul de a veni la noi. Bani avem, contractele pe care le primesc la alte echipe le ofeream și noi, poate chiar mai bune, dar cu toate acestea nu au venit. A fost un proces destul de lung în care am negociat cu ele, dar nu s-a materializat. O să așteptăm sezoanele viitoare. Această ofertă va continua, nu am terminat de căutat printre jucătoarele din România, dar ține numai de ele dacă vor să se alăture proiectului nostru”.

Kim Rasmussen: ”Vrem să câștigăm Cupa României, așa că va trebui că învingem la Brașov”

Kim Rasmussen a vorbit și despre meciul de miercuri de la Brașov, din optimile de finală ale Cupei României (ora 21:00): ”Nu vom avea un meci ușor la Brașov. Întâlnim o echipă puternică, mai ales pe teren propriu, va fi un test important pentru noi înainte de Final 4. Brașovul are câteva jucătoare care aruncă bine la poartă și va pune presiune pe apărarea noastră. Va fi un meci important. Nu va fi ușor să jucăm la ora 21:00, la Brașov. Dar trebuie să jucăm, vrem să câștigăm Cupa României, așa că va trebui să câștigăm mâine. Și cu siguranță vom fi pregătiți”.

Kim Rasmussen a discutat și despre înfrângerea de la Baia Mare, din ultima etapă a Ligii Naționale. ”Sunt mereu dezamăgit când pierd. Vreau să câștig toate meciurile, cu acest scop intru pe teren. Nu putem însă câștiga toate meciurile. Am făcut unele teste în acest meci, cu gândul la Vardar. Am fost bucuros din acest punct de vedere, că am putut experimenta unele lucruri. Dar nu pot fi bucuros că am pierdut. Am ratat prea multe ocazii, nu am fost 100% concentrați în apărare. Mai avem mult de muncă. Nu-mi place să pierd, dar unele înfrângeri pot fi bune. Acest meci nu mai avea nicio miză, poate doar ca orgoliu. Acum suntem din nou pregătiți”.

În fine, Kim Rasmussen a radiografiat și turneul Final 4 al Ligii Campionilor (7-8 mai / Budapesta). ”Cred că acest Final 4 este uimitor. Se vor reuni la Budapesta cele mai bune jucătoare din lume. Am spus încă din octombrie că aceste patru echipe vor fi în Final 4. Noi nu am jucat perfect în grupele Ligii Campionilor, am și avut multe handbaliste accidentate. Am pus presiune pe Vardar, Buducnost și Gyor, în pofida accidentărilor pe care le-am avut. Cred că toată lumea a văzut că grupa cealaltă nu a fost nici măcar pe aproape la fel de tare ca a noastră. Cred că oricare dintre cele patru echipe de la Final 4 are șanse de a câștiga trofeul. Va fi 50-50 la sută în fiecare meci. Detaliile mici vor face diferența”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share