Handbal feminin. Bucurie maximă! Tigroaicele s-au calificat in finala Ligii Campionilor, unde vor infrunta formatia maghiara Gyor

CSM București traversează o perioadă de poveste. Chiar de la prima participare în Liga Campionilor, Tigroaicele au ajuns până în finala competiției. Calificarea a survenit în urma unui meci excepțional cu Vardar Skopje, câștigat cu 27-21 (scor 14-9). În finala programată duminică de la ora 18:45, CSM București va înfrunta echipa maghiară Gyor.

Victoria cu Vardar Skopje a venit în urma unui joc solid, în care a strălucit portarul Jelena Grubisic. Fetele lui Kim Rasmussen au controlat jocul cu autoritate încă de la început. După 12 minute, scorul era deja 7-1. Campioana Macedoniei a marcat primul gol în urma unei scheme abia în minutul 14. După 14-9 la pauză, CSM București și-a continuat marșul și în repriza a doua, când a ajuns la 22-11 în minutul 43. Aurelia Brădeanu a dat recital cu două goluri înscrise din propria jumătate de teren. Pentru că jocul i-a permis, antrenorul danez a putut să utilizeze toate handbalistele, în ultima parte reușind să conserve energia fetelor care au intrat de la început și pentru finala cu Gyor.

CSM București a evoluat în următoarea formulă: Grubisic, Pessoa, Iordache; Gullden 4, Curea, Rodrigues 5, Jorgensen 4, Vărzaru 1, Bazaliu 2, Brădeanu 4, Tortensson, Nan, Vetkova, Martin 1, Manea 4, Fisker 2.

Declarații după meci

Jelena Grubisic, portar:
„Cred că toată echipa a fost fantastică azi, am meritat această victorie. Mă așteptam să fie un meci greu, dar am jucat foarte bine în defensivă, dar și în ofensivă am făcut o diferenţă importantă pe tabelă”

Oana Manea, pivot
”Toate fetele au fost fenomenale, de la prima până la ultima. Toate ne-am bătut, toate ne-am dorit să ne calificăm în finala Ligii Campionilor şi cred că asta s-a văzut pe teren. Am avut o apărare foarte bună, ne-am gândit doar cum să le anihilăm pe Lekic, Lazovic şi Penezic”

Kim Rasmussen, antrenor
”Sunt foarte mândru de fete, pentru că au respectat strict planul de meci 100% și când poți juca așa, toată lumea poate vedea că suntem o echipă periculoasă. Dar meritele sunt ale fetelor, care au luptat fantastic și sunt fericit că am străbătut acest drum cu ele”

Isabelle Gullden, centru
Atmosfera la echipă este grozavă, am făcut progrese mari. Am jucat foarte bine, am avut un plan de meci foarte bun, așa că și antrenorul are partea lui de merit”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share