Handbal. CSM Bucuresti trece de HC Vaslui si se califica in semifinala

CSM București s-a calificat, pentru al treilea sezon consecutiv, în semifinalele Ligii Zimbrilor, după victoria de la Vaslui, scor 30-27 (15-15).

Conștienți de faptul că nu vor avea o misiune ușoară, Tigrii au pregătit extrem de bine meciul din deplasare, iar după numai 10 minute, tabela arăta scorul de 7-3 pentru echipa din capitală. Deși au avut un start extrem de bun, handbaliștii de la CSMB nu au mai fost la fel de inspirați la finalizare, iar moldovenii s-au agățat de orice minge, astfel încât au reușit să egaleze până la finalul primei reprize, 15-15.

În repriza a doua au ieșit la rampă portarii Ionuț Iancu și Mario Blazevic, care s-au completat extrem de bine și au reușit să pareze multe dintre aruncările oaspeților. Georgievski și Rotaru au înscris din toate pozițiile, iar Tigrii au luat din nou avans la începutul reprizei secunde, un avantaj pe care l-au gestionat foarte bine până la finalul meciului. Partida s-a încheiat cu scorul de 30-27, iar CSM București este calificată în semifinalele campionatului intern, pentru al treilea an consecutiv.

Vlad Rotaru: „A fost un meci greu, extrem de disputat, cu un adversar care a luptat până la capăt pentru șansa sa. Cred că plusul nostru de experiență și dorința mai mare de a merge mai departe au cântărit mult în economia jocului și a rezultatului final.”

Nicu Negru: „Am știut că la Vaslui o să ne aștepte o partidă dificilă, dar noi ne-am pregatit foarte bine și am mers încrezători că putem câștiga. A fost o victorie muncită și suntem bucuroși că ne-am calificat din două meciuri în semifinale.”

CSM București: Iancu, Blazevic – portari, Georgievski 7, Rotaru 6, Saurina 4, Marijanac 3, Roșu 2, Șomlea 2, Negru 2, Aslanian 2, Humet 2, Constantinescu, Stavrositu, Militaru, Stamate, Bernatonis.

Pentru HC Vaslui au înscris: Bujor M. 8, Hagiu 7, Bujor G. 5, Popescu 3, Hrimiuc 3, Barac 1.

Tigrii vor aștepta până după disputarea meciului 3 dintre AHC Potaissa Turda și SCM Politehnica Timișoara, pentru a-și afla adversara din semifinale. Cele două echipe și-au împărțit victoriile. Dacă Potaissa Turda s-a impus categoric pe teren propriu, scor 31-22, Politehnica a câștigat la Timișoara (30-29) după o partidă extrem de disputată, în care antrenorul bănățenilor, Pero Milosevic, a văzut cartonașul roșu.

Faza a II-a a Play-Off-ului este programată pentru 22, 26 aprilie și 13 mai. În cazul în care CSMB va da piept cu Turda, ardelenii au avantajul clasării mai bune, astfel încât au dreptul la disputarea a două partide pe teren propriu. Dacă Politehnica reușește să se califice, Tigrii vor juca primul și cel de-al treilea meci, dacă este cazul, în Sala Rapid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share