Handbal. CSM Bucuresti transfera un portar din campionatul Frantei

Tigrii au avut cea mai bună apărare în sezonul precedent, o mare contribuție aparținându-le portarilor Iancu, Blazevic și Ciobanu. După plecarea lui Ionuț Iancu la Tatabanya, CSM București a ajuns la o înțelegere cu croatul Mate Šunjić.

Portarul în vârstă de 30 de ani vine în România de la US Creteil, unde a jucat în ultimele 3 sezoane alături de Alexandru Csepreghi. Obișnuit cu meciurile puternice din campionatul francez, dar și din Cupa EHF, Šunjić  a semnat o înțelegere valabilă pe un sezon și va purta tricoul cu numărul 1. Mate Šunjić  a moștenit pasiunea pentru handbal de la mama sa, Ana, care la rândul ei a evoluat tot pe postul de portar. Mai mult de-atât, croatul a fost unul dintre cei mai buni studenți ai Facultății de Științe de la Universitatea din Zagreb, acolo unde a absolvit cursurile de licență și master. Caracterizându-se ca fiind un tip modest, căruia nu-i place să vorbească foarte mult despre el, Mate are o pasiune destul de neobișnuită în rândul sportivilor de performanță: matematica.

Despre transferul la echipa din capitala României, Šunjić  a declarat: Sunt foarte fericit să intru în familia CSM București. Am auzit numai lucruri bune despre acest club și mi s-a propus acest proiect interesant, care mi-a plăcut extrem de tare. Vom avea o echipă puternică și, cu multă muncă și implicare, sper să ne îndeplinim toate obiectivele și să ne facem suporterii fericiți.

Bogdan Vasiliu, șef birou Handbal: Sunt convins că Mate Šunjić se va integra repede în rândul Tigrilor și îl va suplini cu brio pe Ionuț Iancu. Ne dorim să rămânem la fel de puternici în apărare, iar experiența acumulată de croat în campionatul francez va aduce un plus echipei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share