Handbal. CSM Bucuresti – juniori 2, Campioana Nationala

Echipa de handbal masculin – juniori 2 a CSM București a obținut primul titlu de Campioană Națională, după ce s-a impus cu 31 la 26 în fața echipei CS Știința Municipal Bacău, în finala mare a Campionatului Național. Formația pregătită de Alexandru Cristea și Florin Apostol a avut un sezon fantastic, în care a câștigat toate partidele disputate.

Cotați drept favoriți la câștigarea medaliilor de aur, Tigrii de la j2 nu au dezamăgit așteptările și au făcut un turneu final excelent. Dacă în primul meci au evoluat cu emoții, handbaliștii de la CSMB s-au descătușat și au câștigat clar ultimele două partide din grupă. Semifinala a fost una spectaculoasă. Deși venită de pe locul 2 din cealaltă grupă, Potaissa Turda și-a jucat toate șansele pentru un loc în finală. Tigrii au avut un plus de experiență și de luciditate în joc, astfel încât au tranșat victoria în favoarea lor. Deși în grupe au câștigat lejer în fața echipei din Bacău, finala mare a fost una de infarct. CS Știința Municipal a intrat la pauza cu un gol avans, 13-14, dar CSMB a reusit o parte secunda perfecta, iar la final tabela indica 31-27 pentru echipa din capitală.

Tigrii au avut cea mai completă echipă și cea mai bună apărare. Drept dovadă, evoluțiile handbaliștilor de la CSM București au fost recompensate și cu premii individuale, astfel:

– Cel mai bun portar: Andrei Lazăr
– Cea mai buna extrema stanga: Mihai Nica
– Cel mai bun inter stanga: Mihai Milu
– Cel mai bun coordonator: Aron Dedu
– Cel mai bun apărător: Sabin Petrea

Antrenorul principal, Alexandru Cristea, a declarat: „Nu am decât cuvinte de laudă pentru acești jucători. A fost un sezon lung, dar toată munca noastră a fost încununată cu această medalie. Sunt extrem de mândru de ceea ce am realizat, de felul în care ne-am prezentat la acest turneu final și de modul în care s-au dăruit băieții. Faptul că am fost recompensați și cu cinci premii individuale întărește ideea că suntem cea mai bună echipă din țară, cu cei mai pregătiți jucători. Am arătat, încă o dată, că suntem Tigri adevărați! Desigur, bucuria noastră a fost întregită de titlurile obținute de junioarele 2 și junioarele 4, pe care vreau să le felicit cu această ocazie.”

Dănuț Bizău, director tehnic: „Băieții au fost extraordinari! Vreau să le mulțumesc lor, antrenorilor, părinților care i-au susținut din tribună în permanență. Mulțumiri speciale lui Vasile Cocuz care s-a ocupat de pregătirea portarilor atât la juniori 1, cât și la juniori 2, lucru dovedit prin câștigarea premiilor individuale la ambele categorii de vârstă. De asemenea, le aducem mulțumiri lui Sorin Gîrbovu și dlui doctor Dinu, care s-au ocupat de recuperarea lui Mihai Nica pentru finală, după entorsa suferită în ultimul meci din grupe.”

Rezultate înregistrate:

CSMB – LPS Suceava 28-23 (15-12)
CSMB – LPS Roman 38-18 (17-10)
CSMB – CS Știința Municipal Bacău 28-13 (13-7)
Semifinală: CSMB – AHC Potaissa Turda 31-25 (14-12)
Finala mare: CSMB – CS Stiința Municipal Bacău (31-26)

Clasament final

1. CSM București
2. CS Știința Municipal Bacău
3. AHC Potaissa Turda
4. CSS Sighișoara
5. LPS Suceava
6. CSM Progresul Băilești
7. CSS Odorhei
8. LPS Roman

CAMPIONII ROMÂNIEI LA JUNIORI 2: Andrei Lazăr, Sebastian Schitu – portari; Mihai Nica, Claudiu Mazilescu, Mihai Milu, Aron Dedu, Cristian Miftode, Adam Lazar, Sabin Petrea, Alex Moise, David Saucă, Laurențiu Chiriceanu, Andrei Toma, Radu Vîlsan, Eduardo Dorobanțu, Eric Usein. Antrenori: Alexandru Cristea și Florin Apostol. Kinetoterapeut: Radu Șuță. Director tehnic: Dănuț Bizău. Șef Birou Handbal: Bogdan Vasiliu

Generația 2000-2001 a CSM București mai are în palmares o medalie de aur, obținută la turneul final de juniori 3, în sezonul 2014-2015.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share