Finala de infarct. Tigrii obtin medaliile de argint

În fața unei săli arhipline, Tigrii câștigă medaliile de argint în campionatul intern, după un meci extrem de disputat, care a avut același deznodământ ca întâlnirea precedentă: CSM București – CS Dinamo București 23-24 (8-9, 20-20).

Handbaliștii pregătiți de Zvonko Shundovski au evoluat cu același curaj și cu aceeași determinare ca în primul meci, chiar dacă lista celor accidentați s-a extins. Pe lângă Sașa Marijanac, Ramon Șomlea, Javier Humet, și Rolandas Bernatonis a acuzat dureri mari la umăr, astfel încât nu a putut intra pe teren.

Dinamoviștii au început mai bine partida, desprinzându-se la 2 goluri în minutul 5, 3-1, și au avut pe întreaga durată a meciului un avans în fața Tigrilor. S-a mers de la egal la egal în prima jumătate de oră, cu goluri puține și intervenții fabuloase ale celor doi portari, Iancu și Irimuș. Echipa din Ștefan cel Mare a intrat la cabine cu un avantaj minim, 9-8.

La revenirea de la vestiare, handbaliștii lui Zvonko Shundovski au avut 6 minute lipsite de inspirație, în care nu au marcat niciun gol, timp în care Dulăii au înscris de 3 ori, astfel înregistrându-se și cea mai mare diferență a acestui meci: 8-12. Atacul supranumeric, 7 contra 6, nu a mai dat aceleași rezultate ca în partida precedentă, astfel încât Dinamo a reușit să înscrie de 3 ori cu poarta goală. Tigrii nu au cedat, Iancu și-a făcut din nou datoria cu brio, iar Saurina, fără greșeală la aruncările de la 7m în această partidă, a tras semnalul de alarmă. Fără soluții la linia de 9 metri, Shundovski l-a introdus pe Alin Roșu pe extremă stângă, Nicușor Negru trecând pe postul de coordonator. A fost o mutare inspirată, CSM București reușind să egaleze la 17 în minutul 53, după ce Adrian Rotaru a obținut eliminare temporară la Dan Savenco, iar Saurina a transformat, încă o dată, lovitura de penalitate. Iancu și-a trecut în cont o nouă paradă de la 7m, în fața lui Ragot, dar Dulăii reușesc să ia din nou avans de 2 goluri, 17-19, în minutul 57. Finalul de meci a fost extrem de tensionat, Liviu Mironescu fiind sancționat cu eliminare temporară, după un fault dur la Alin Roșu, din poziție de ultim apărător. Saurina înscrie din nou, dar A. Esteki nu-i lasă pe fanii CSM-ului să se bucure prea tare. Minutul 59:25, 18-20, iar mulți dintre spectatori au crezut că s-a încheiat meciul. Tigrii nu au fost de acord cu asta, și-au adunat puterile și au revenit încă o dată. Georgievski se infiltrează pe semicerc și marchează, din pasa lui Milosevic. Câmpan țintește bara din dreapta lui Iancu, Stamate recuperează, dă drumul repede la pas către Roșu, extrema dă mai departe către Aslanian, care merge cu mingea până în poarta lui Irimuș. Vrankovic îl agață și primește cartonașul roșu direct. 20-20, iar meciul a continuat la aruncările de la 7 metri.

Epuizați atât fizic, cât și psihic de cele întâmplate în partea a doua a meciului, Tigrii nu au reușit să se mai concentreze în totalitate pentru loviturile de departajare. Iancu parează aruncarea lui Șandru, dar nu e suficient deoarece Georgievski și Aslanian nu găsesc calea către poarta lui Irimuș. Se încheie 23-24, un scor identic cu cel al primului meci, iar Tigrii obțin, pentru al treilea an la rând, medaliile de argint.

CSM București: Iancu, Blazevic – portari; Saurina 7, Georgievski 3, Negru 3, Aslanian 3, Milosevic 2, Rotaru 2, Stamate 1, Novanc 1, Roșu 1, Mănescu, Stavrositu, Constantinescu, Bernatonis, Militaru.

Pentru Dinamo au înscris: S. Esteki 6, Asoltanei 5, A. Esteki 4, Mocanu 4, Ragot 2, Mironescu 1, Șandru 1, Vrankovic 1.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share