Echipa de rugby CSM Bucuresti debuteaza intr-o noua editie a SuperLigii CEC Bank

Sambata se va da startul in editia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank, iar Tigrii vor debuta in acesta noua editie a primului esalon valoric pe propriul teren, intr-o partida impotriva Politehnicii Iasi, echipa noastra fiind prezenta fara exceptie in competitia inceputa in 2011, de doua ori consecutiv cucerind medaliile de bronz.

CSM Bucuresti s-a impus in ultimele doua sezoane in finala mica a SuperLigii CEC Bank, de fiecare data in fata celor de la Steaua Bucuresti, acum cu o banca tehnica noua, condusa de Eugen Apjok si zece transferuri, in deosebi in linia intai, unde am avut probleme editia trecuta, Tigrii nu isi pot propune decat sa ramana in careul de asi al primului esalon valoric.

Dupa nu mai putin de 14 ani petrecuti la carma Stiintei Baia Mare, la echipa nationala de seniori sau cea U20, Eugen Apjok a venit sa continue proiectul inceput sezonul precedent, alaturi de el o serie de jucatori tineri precum Vasile Balan, Iulian Hartig, Alexandru Oancea, Marius Pocris ori gruzinul Omar Baliashvili vor da consistenta pachetului de inaintare de a carui pregatire se va ocupa fostul component al Lelos, Lasha Tavartkiladze.

Si pe liniile dinapoi Tigrii vor miza pe doi reprezentati ai Emisferei de Sud, transferati pentru acest sezon, australianul Nigel Genia, mijlocas la gramada si uvertura neozeelandeza Vaovasa Hinckley, in timp ce tot din tara cangurilor Winter Riley va fi una dintre optiunile pentru linia a doua, cu mentiunea ca toti cei trei enumerati sunt jucatori tineri insa cu experienta specifica lumii rugbyistice din care provin.

Primul adversar al echipei noastre va fi Politehnica Iasi, o adevarata revelatie a editiei trecute avand in vedere ca din statutul de nou-promovata a reusit partide spectaculoase. Acum iesenii cu un nou antrenor, Cosmin Ratiu, se pregatesc pentru inca o provocare la nivelul primului esalon valoric in ciuda numeroaselor probleme cu care se confrunta.

Sezonul trecut CSM Bucuresti si Politehnica Iasi s-au intalnit de doua ori in sezonul regulat. La Iasi, studentii s-au impus, surprinzator cu punct bonus, in ciuda celor trei eseuri marcate de echipa noastra prin George Tudor, Daniel Faasen si Tiberiu Conache. In retur dupa un joc spectaculos succesul a revenit Tigrilor, Marian Ispir dubla, Paul Petucher, Makefu Tongia, Jack Cobden si Moa Maliepo fiind autorii incercarilor, iar Jack Cobden jucatorul partidei si al etapei.

Partida CSM Bucuresti-Politehnica Iasi din prima etapa a editiei 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank se va disputa sambata 26 august cu incepere de ora 11:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf, intalnire care poate fi urmarita in direct si pe Rugby TV.

Palmaresul intalnirilor CSM Bucuresti-Politehnica Iasi in SuperLiga CEC Bank:
2012
Sezonul regulat:
Politehinica Iasi-CSM Bucuresti 5-49
CSM Bucuresti-Politehnica Iasi 73-13
Play-Out:
Politehinica Iasi-CSM Bucuresti 15-36
CSM Bucuresti-Politehnica Iasi 64-15
2016-2017
Sezonul regulat:
Politehnica Iasi-CSM Bucuresti 39-19
CSM Bucuresti-Politehnica Iasi 41-28

Statistica all-time
Politehnica Iasi
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 37-5-0-32-534:1483(4 puncte bonus)
CSM Bucuresti
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 100-39-4-57-2251:2551(32 puncte bonus)
Bilantul intalnirilor directe: 6 partide disputate, 5 victorii CSM Olimpia Bucuresti, 1 victorie Politehnica Iasi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share