CSM Bucuresti joaca cu Steaua in derbyul etapei a VII-a din SuperLiga CEC Bank

Sezonul regulat al SuperLigii CEC Bank a ajuns la ultima etapa a turului, una in care Tigrii, aflati pe pozitia secunda in clasament vor primi vizita liderului neinvins, Steaua Bucuresti, intr-o reeditare a finalei medalilor de bronz din editia trecuta.

Dupa doua deplasari consecutive pe terenul Stiintei Baia Mare si a celor de la Dinamo Bucuresti, Tigrii revin sambata pe Stadionul National Arcul de Triumf unde vor intalni pe Steaua Bucuresti, un adevarat derby al etapei avand in vedere ca in cazul unui succes cu bonus ofensiv echipa noastra ar putea termina prima parte a sezonului regulat in fruntea clasamentului SuperLigii CEC Bank.

Ar fi incununarea unui inceput de campionat reusit, cea mai importanta victorie fiind obtinuta impotriva campionilor en-titre, Timisoara Saracens, dar si succesul in fata dinamovistilor le intareste tigrilor moralul, mai ales ca am avut o perioda de joc foarte buna cand, fara a primi vreun punct, ne-am desprins la 53-15 in urma a sase eseuri spectaculoase cu contributia jucatorilor din ambele compartimente.

Astfel dupa Valentin Calafeteanu, in etapa a sasea a venit randul lui Hinckley Vaovasa sa fie desemnat “Jucatorul etapei”, neozeelandezul utilizat in partidele anterioare atat ca uvertura iar apoi ca centru, impunandu-se de pe pozitia de fundas, un rol care i se potriveste mai ales ca in momentul de fata a devenit liderul marcatorilor de eseuri (sase la numar) din campionat.

Pana in prezent in istoria SuperLigii CEC Bank, Tigrii au intalnit-o pe Steaua Bucuresti de 15 ori, partide devenite derby, militarii impunandu-se de zece ori pentru ca doua din cele patru victorii ale echipei noastre sa fie obtinute in finala mica, sezoanele 2015, chiar in Ghencea respectiv 2016-2017.

Sezonul trecut ros-albastrii au dominat partidele din prima parte a competitiei cu victorii in ambele partide, apoi cele doua echipe s-au reintalnit in finala mica cand Tigrii s-au impus cu rezultatul de 37-24, reeditand practic diferenta de scor tot din finala pentru medaliile de bronz din 2015 cand s-a consemnat un scor de 21-8.

Partida CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti se va disputa sambata, 7 octombrie, 2017 pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 19:00 si va putea fi urmarita in direct pe Telekom Sport si Rugby TV. Intrarea este libera!

Palmaresul intalnirilor directe in SuperLiga CEC Bank:
2011
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 12-28-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 22-18-Sezonul regulat

2012
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 36-19-Sezonul regulat
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 20-39-Sezonul regulat

2013
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 22-52-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 26-20-Sezonul regulat

2014
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 22-14-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 27-16-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 19-10-Play-Out(faza a doua)

2015
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 13-13-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 23-42-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 8-21-Finala locurilor 3-4

2016-2017
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 19-28-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti 28-7-Sezonul regulat
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 37-24-Finala locurilor 3-4

Bilantul intalnirilor directe: 15 partide disputate, 10 victorii Steaua, 4 victorii CSM Bucuresti, 1 rezultat de egalitate.

Statistica Tigrilor in editia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank:
Loc 2-16p
Eseuri marcate: 18(8 cu aportul inaintarii, 9 cu al liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 8
Cel mai eficient marcator de eseuri: Hinckley Vaovasa-6 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Valentin Calafeteanu-38 (4 transformari, 10 lovituri de pedeapsa)
A primit titlul de “Jucatorul meciului”: Adrian Ion (etapa a II-a), Valentin Calafeteanu (etapa a III-a), Hinckley Vaovasa (etapa a VI-a)
A primit titlul de “Jucatorul etapei”: Valentin Calafeteanu (Etapa a III-a), Hinckley Vaovasa (Etapa a VI-a)
Cartonase galbene: 6

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share