COMUNICAT

Dată fiind situația ultimelor zile și la insistenta jurnalistilor, conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti considera a fi facute urmatoarele clarificari:

Clubul Sportiv Municipal București a fost infiintat in anul 2007 de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar in ultimii doi ani, a devenit o structura sportiva complexa, cuprinzand urmatoarele sectii sportive: atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, sah si volei.

Incepand cu luna iulie 2013, in cadrul CSM Bucuresti a fost creat Centrul de Copii si Juniori, care reprezinta una dintre prioritatile conducerii administrative, respectiv de a acorda tinerilor bucuresteni posibilitatea practicarii sportului in scopul imbunatatirii starii generale de sanatate si promovare a spiritului de fair play, al socializarii si integrarii in societate ca membru activ, intr-un cadru optim din punct de vedere organizatoric si al infrastructurii, facilitand celor cu aptitudini si reale calitati posibilitatea exprimarii in planul performantei sportive.

Este foarte adevarat ca suferim la capitolul infrastrucatura. Asteptam cu nerabdare construirea noii Sali Polivalente.

Din punct de vedere organizatoric, va comunicam ca CSM Bucuresti are 4917 sportivi din care 4699 copii si juniori, 78 tineret si 140 seniori. Deasemenea avem 105 unitati scolare partenere in cadrul parteneriatului cu ISMB pentru Centrul de Copii si Juniori, 135 de profesori/antrenori si 190 de grupe/echipe sportive.

Dat fiind faptul ca CSM Bucuresti este o institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, finantata de Primaria Municipiului Bucuresti, evenimentele ultimelor zile aduc semne de intrebare asupra continuitatii si stabilitatii clubului.

Va asiguram pe aceasta cale ca aceste intamplari nefericite nu vor afecta clubul, sportivii si copiii inscrisi in acest proiect. Ar fi pacat sa se intample ceva in acest sens, mai ales ca in ultimul an am demonstrat ca investitiile in sportul bucurestean au meritat, iar Bucurestiul se poate mandri cu rezultatele obtinute.

Echipa de handbal feminin a castigat, in sezonul competitional 2014-2015, titlul de Campioana Nationala a Romaniei, in conditiile in care ultima oara acest titlu a ajuns in Bucuresti in urma cu 12 ani; echipa de handbal masculin a castigat titlul de Vicecampioana Nationala, oferindu-ne o reala surpriza la finalul Campionatului, iar cea de volei feminin a castigat bronzul in cadrul Campionatului National de Volei. De asemenea, junioarele I la handbal au castigat titlul de Campioane Nationale ale Romaniei, iar in lotul echipei se afla si doua campioane mondiale: Bianca Bazaliu si Madalina Ion. Si echipa de juniori III masculin a castigat titlul de Campioana Nationala a Romaniei, iar fetele din categoria minihandbal sunt si ele vicecampioane. Pe langa salba de medalii de la handbal, echipa de rugby U16 a contribuit la colectia de trofee, reușind să devina Campioana Nationala. În aceeasi postura s-a aflat si echipa de Rugby in 7, care a incheiat campionatul pe prima treapta a podiumului.

Asadar, avem cu ce ne mandri, atat la nivel de seniori, dar mai ales la nivel de juniori, avem modele pentru generatiile care vin si fac sport in mod organizat si gratuit, in cadrul Centrului de Copii si Juniori, in scolile bucurestene.

Consiliul General si Primarul Sorin Oprescu au sprijinit crearea unui club sportiv puternic, iar strategia comuna a fost cea de a deveni o pepiniera pentru sportul romanesc, de a avea un numar cat mai mare de copii si juniori si de a obtine rezultate notabile in planul performantei sportive.

Conducerea administrativa face eforturi de a optimiza activitatea institutiei, de a construi o imagine buna clubului dand dovada de transparenta in ceea ce priveste utilizarea fondurilor publice, informatiile regasindu-se pe site-ul nostru www.csmbucuresti.ro.

Nu avem nimic de ascuns, vrem doar sa mergem pe drumul pe care ni l-am propus, mai ales ca este un an competitional dificil in handbal, cu jocuri in competitii europene, atat la fete, cat si la baieti, iar noi ne asteptam la rezultate frumoase!

Asadar, avem nevoie de liniste si echilibru, de sprijinul bucurestenilor prin fan support atat in arenele sportive, cat si in afara lor si dorim sa ne bucuram impreuna pentru realizarile noastre comune, iar presa ne poate sustine in acest demers!

 

Va multumim,

 

prof. Constantin Caliman,

Director General CSM Bucuresti

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment

  • Elizabeth
   12-12-2015
   21:34

   Domnule Sorescu,Cand se va deschide ofiacil sala de sport, mai precis cand putem juca un fotbal acolo? La vara, la primavara?multumesc anticipat!ps: ma bucur ca aveti un site si astfel putem si noi sa aflam mai multe despre ceea ce se intampla in consiliul local (de pe siteul primariei nu putem afla).

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share