Bucharest Trophy 2015. Finala de vis: CSM București – Buducnost. Tigroaicele, calificare strălucitoare în ultimul act

Campioanele României au jucat magistral în ultimul meci din Grupa B a Bucharest Trophy 2015: CSM București – Vardar Skopje (Macedonia) 35-28 (20-12). Tigroaicele au reușit un joc perfect în fața echipei clasate pe locul trei la ultima ediție a Ligii Campionilor și s-au calificat astfel în finala competiției găzduite de Sala Polivalentă din Capitală. Duminică, de la ora 18:00, CSM București va juca pentru trofeu cu Buducnost Podgorica (Muntenegru), echipă ce a câștigat Grupa A la golaveraj. Sâmbătă, Buducnost a fost învinsă de HCM Baia Mare, scor 23-22, astfel că toate cele trei echipe din Grupa A au avut câte două puncte. Departajarea s-a făcut la golaverajul general, unde Buducnost a avut +2, Rostov Don +1, iar HCM Baia Mare -3.
Finala turneului este una cu repetiție, aceleași echipe jucând pentru trofeu și anul trecut. În 2014, CSMB a învins în ultimul act pe Buducnost cu 24-20.
CSMB a jucat, în meciul cu Vardar, așa cum și-ar dori orice suporter care visează frumos în această ediție de campionat. Cu o linie de 9 metri mobilă și imposibil de oprit, formată din Isabelle Gulden – Ana Paula Rodrigues – Line Jorgensen, dar și cu un portar în zi de excepție (Mayssa Pessoa a adunat până la final 18 intervenții), trupa antrenoarei Mette Klit a dat recital în prima repriză. În fața unei echipe cu destule vedete, CSMB a pus încă din minutul 23 o diferență de 10 goluri față de Vardar (17-7).
Campioana României a dat dovadă de atitudine pe tot parcursul celor 60 de minute ale jocului și chiar dacă au fost făcute schimbări în toate liniile, avantajul s-a păstrat pe tabelă. În teren a intrat, pentru prima oară în acest sezon, și Linnea Torstensson. Puternicul inter nu și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, dar și-a pus în valoare coechipierele în atac.
Cu 9 goluri marcate, toate din acțiune, Line Jorgensen a fost jucătoarea meciului, dar pentru modul în care au evoluat merită felicitări toate jucătoarele.
CSM București: Pessoa 19 intervenţii, Iordache 1 intervenţie – Rodrigues 5, Gullden 6, Fachinello 2, Fisker 2, Manea 2, Jorgensen 9, Vărzaru 2, Vetkova 2, Brădeanu, Curea, Martin 3, Torstensson, Nan, Bazaliu 2.
Programul zilei de duminică
Ora 13:00 (locurile 5-6): HCM Baia Mare – Corona Brașov
Ora 15:30 (locurile 3-4): Rostov Don – Vardar Skopje
Ora 18:00 (locurile 1-2): CSM București – Buducnost Podgorica

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share