Bronz in Cupa Romaniei la Handbal Masculin

Echipa de handbal masculin a CSM București a obținut medaliile de bronz la Final Four-ul Cupei României, disputat în acest weekend la Ploiești. Tigrii nu au avut ocazia de a-și apăra trofeul în finala competiției, după ce au fost învinși în semifinală de Dinamo București, scor 25-28. În partida pentru locurile 3-4, CSMB a câștigat în fața echipei Potaissa Turda, scor 33-29. Krsto Milosevic a fost desemnat Golgheterul competiției.

Cele două echipe care au reprezentat capitala în Final Four-ul Cupei României, CSM București și Dinamo București, s-au întâlnit în semifinalele competiției. „Dulăii” au început mai bine partida și s-au desprins la 4 goluri în minutul 10, scor 3-7, moment în care Zvonko Shundovski a cerut primul time-out. Deși au dat semne de revenire, Tigrii au intrat la pauză cu un handicap de 3 goluri, pe fondul neatenției la recuperarea mingilor apărate de Mario Blazevic.  (12-15) La revenirea de la cabine, handbaliștii de la CSMB au fost mult mai montați și au reușit să egaleze la 17 în minutul 40. Echilibrul s-a menținut doar până în minutul 45, moment în care Dinamo a apăsat accelerația și s-a desprins la 2 goluri. Până la ultimul fluier al arbitrilor Stark/Stefan, diferența s-a mărit, astfel încât scorul final a fost 28-25 pentru Dinamo. În cealaltă semifinală, Dobrogea Sud s-a impus în fața echipei Potaissa Turda.

Finala mică a fost una fără miză. Atât Zvonko Shundovski, cât și Horațiu Gal au preferat să-și menajeze titularii și să le ofere șansa de a evolua jucătorilor care au prins puține minute pe teren în acest sezon. În acest sens, Mihai Becheru a fost chemat de la echipa a doua pentru a-i ține locul lui Marius Novanc. CSM București – AHC Potaissa Turda s-a încheiat cu scorul de 33-29, iar Tigrii și-au adjudecat medaliile de bronz. Adevărata bătălie între cele două echipe se va da în semifinalele Ligii Zimbrilor, acolo unde ardelenii au câștigat la limită partida de pe teren propriu. Meciul 2 se joacă miercuri, 17 mai, de la ora 16:00, în Sala Rapid, iar CSM București are nevoie de o victorie pentru a mai avea o șansă la titlu. Cupa României 2017 a fost câștigată de echipa din Ștefan cel Mare, CS Dinamo București.

Clasament final – F4 Cupa României

1. Dinamo București
2. HC Dobrogea Sud
3. CSM BUCUREȘTI
4. AHC Potaissa Turda

Pentru CSM București au evoluat: Ionuț Iancu, Mario Blazevic, Ionuț Ciobanu – portari,  Nicu Negru, Alin Roșu, Marian Răpciugă, Robert Militaru, Guillaume Saurina, Krsto Milosevic, Rolandas Bernatonis, Ramon Șomlea, Marius Stavrositu, Sasa Marijanac, Samvel Aslanian, Javier Humet, Bogdan Mănescu, Goce Georgievski, Tiberiu Constantinescu, Marius Novanc, Iulian Stamate, Adrian Rotaru, Mihai Becheru. Antrenor principal: Zvonko Shundovski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share